Capcom har endret Fei Longs flagg i nyutgivelse av gamle «Street Fighter II», varsler flere medier

Men er det så enkelt?

22. februar 2021 16:04

(PressFire.no): Capcom har fått kritikk etter at flere medier har skrevet om spillutviklerens oppdatering av «Street Fighter II» i den nye «Capcom Arcade Stadium»-pakken til Nintendo Switch.

I spillet har flagget for Fei Long, som kommer fra Hong Kong, blitt endret fra Hong Kongs eget flagg – til dagens kinesiske flagg.

Det skal nevnes at da Fei Long ble introdusert i «Super Street Fighter II: The New Challengers» i 1993 var Hong Kong under britisk styre, og flagget var originalt den britiske varianten. I spillets siste utgave (før denne nye) var dette endret til Hong Kongs selvstyre-flagg.

«Capcom Arcade Stadium» (2021, til venstre), «Anniversary Collection» (2018) og originalspillet (1993).

Flere mener nå at byttet kommer som følge av Hong Kong-demonstrasjonene i forbindelse med at Kina tar mer og mer over byen.

Andre versjoner

Men historien er ikke helt komplett om vi stanser der.

For allerede i 2003-oppussingen av spillet, kalt «Hyper Street Fighter II», er det kinesiske flagget å finne i spillet.

Da remasteren «Super Street Fighter II Turbo HD Remix» ble sluppet i 2008, var flagget skrudd helt tilbake til det britiske koloniflagget, mens «Ultra Street Fighter II» fra 2017 igjen hadde det kinesiske.

«Hyper SF II» (2003, til venstre), «SF II HD Remix» (2008) og «Ultra SF II» (2017).

I 2018 var spillet som nevnt utsmykket med Hong Kongs eget flagg i «Street Fighter 30th Anniversary Collection».

Og nå er det altså tilbake til det kinesiske flagget igjen.

Generelt er det litt frem-og-tilbake og tilfeldig hvilket flagg som brukes i dataspill, virker det som. Dette har bloggen Hong Kong in Video Games dokumentert noen tilfeller av.

Figuren Zangief i samme spill har forøvrig fortsatt den tradisjonelle sovjetiske hammeren og sigden som sitt flagg i den nye utgivelsen.

Fjernet også krigsflagg

Capcom har i denne nyeste utgaven av «Street Fighter II» også fjernet solen og solstrålene fra bakgrunnen i Edmond Honda sin bane.

Solen var en variant av det velkjente «rising sun»-flagget, som ble brukt som Japans krigsflagg i flere hundre år.

I dag brukes flagget og symbolikken i en rekke festligheter og begivenheter i Japan, men er kontroversielt å bruke i land som Sør-Korea og Kina, som ble invadert av japanske styrker som brukte flagget under andre verdenskrig. Så mange som 20 millioner mistet livet i invasjonene, der Japan begikk en rekke krigsforbrytelser.

I den nyere «Street Fighter V»-versjonen av banen har bakgrunnen kun sol-delen, uten lysstripene ut fra den.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3