Masse­oppsigelser i Bungie

Sony legger om kursen?

31. oktober 2023 14:52

(PressFire.no): Det er mindre enn to år siden Sony kjøpte utviklerstudioet Bungie, skaperne av «Halo» og «Destiny», for rundt 32 milliarder kroner.

Den gangen gikk Sony ut og sa at de skulle bruke store summer på å beholde ansatte, og ledelsen lovte at det ikke ville bli oppsigelser som følge av oppkjøpet.

Nå kommer det likevel nedskjæringer i selskapet, der et ikke kjent antall utviklere har måttet gå – men flere titalls utviklere har gått ut i sosiale medier for å si at de nå leter etter arbeid.

Oppsigelsene inkluderer komponistene Michael Sechrist og Michael Salvatore.

Bloomberg sier de har kilder på at Bungie har utsatt utgivelsen av «Marathon» til 2025, og at en planlagt utvidelse til «Destiny» har blitt dyttet fra februar til juni 2024.

– I dag er en trist dag hos Bungie når vi sier farvel til kollegaer som alle har hatt en betydelig påvirkning på selskapet vårt, sier Bungie-sjef Pete Parsons på Twitter.

I det som har vært et jubelår for dataspill, et av de beste noensinne, har mer enn 6000 personer mistet jobben i bransjen. Blant annet har Epic Games sparket mer enn 800 ansatte, Telltale Games har sagt opp ansatte og Embracer la ned hele Violation.

Tidligere denne måneden ble det klart at Sony også sparket en rekke ansatte hos Visual Arts, et såkalt «support»-studio som hjelper de andre med utviklingen av spillene sine.

Sony skal også ha kansellert to eksklusive spill utviklet av Final Strike Games og Deviation Games i år.

Tidligere har Sony sagt at de skulle satse hardt på såkalte «live service»-spill, med ti spill de neste årene, inkludert blant annet «Marathon» fra Bungie og et flerspiller «Last of Us»-spill. Det kan se ut til at disse planene er blitt endret.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3