Nå kan du spille hele «Wipeout» rett i nettleseren

11. august 2023 11:06

(PressFire.no): Det er gått snart 30 år siden det futuriske spillet «Wipeout» kom ut til PlayStation fra Psygnosis.

Spillet ble raskt en kultklassiker, men serien har ligget litt brakk de siste årene. Nå har en utvikler gjort hele originalspillet spillbart i nettleseren:

Klikk her for å spille spillet. (Det fungerer på mobil også, om du greier å få tastaturet til å vises.)

Det er Dominic Szablewski som bestemte seg for å porte spillet over, etter at kildekoden ble lekket i fjor. Han har gått gjennom koden og skrevet om det hele til et mer moderne kodespråk.

Kildekoden som ble lekket skal være tilhørende en PC-versjon som kom ut til Windows i steinalderen en gang – og den skal være et salig rot.

– Kvaliteten til den lekkede koden er grotesk, og det som følger er noe koffein-basert marerittkode skrevet under ekstrem tidspress, skriver han i en lengre bloggpost.

– De 5000 linjene med «if else»-kode som håndterer menyene er et tydelig tegn på denne galskapen.

Å få det til å kjøre var en vanskelig oppgave, men resultatet er slående: Spillet kjører i høy oppløsning og i så mange bilder per sekund som maskinen din greier å produsere.

Szablewski skriver videre at han har satt umåtelig pris på å skrive om hele spillet, og mener at, siden det ikke er noe igjen av originalkoden, det ikke bryter med noen av Sonys opphavsretter.

Vi tipper Sony kanskje ikke er heeeelt enige i akkurat det.

For det hele er selvfølgelig gjort uten at Sony har gitt to​mler eller tær opp – noe Szablewski innrømmer. Han ber de om å holde seg unna eller å gjøre en bedre jobb selv.

– Om noen hos Sony leser dette, så vennligst tenk på at dere har to like gode alternativer her: Enten la dette være, eller steng det ned og gå i gang med en skikkelig remaster. Jeg hjelper gjerne til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3