PlayStation Portal kommer i år

«Project Q» har fått navn og pris.

23. august 2023 15:19

Oppdatering: Vi skreiv tidligere at maskinen ikke støtter spilling over internett, men det gjør den. Så lenge du er på wi-fi vil du kunne koble deg til PS5-en din, også utenfor ditt eget nettverk.

​(PressFire.no): Sony avslørte sitt «Project Q» tidligere i år, og nå har det endelige navnet blitt klart: PlayStation Portal.

Det fulle navnet er faktisk PlayStation Portal Remote Player, som ruller av tunga. ᆱPortalᄏ viser til at dette er en dings som str￸mmer fra PlayStation 5-maskinen din via Remote Play.

– PlayStation Portal er den perfekte dingsen for spillere i husholdninger hvor de kanskje må dele TV-en i stua eller ganske enkelt har lyst til å spille PS5-spill i andre rom i huset, skriver Sony.

Rent spesifikasjonsmessig er det snakk om en PS5-kontroller som er delt i to, med en ¥tte-tommers LCD-skjerm som viser 1080p-oppl￸sning opp til 60 bilder i sekundet.

Maskinen vil kun motta bilder fra din lokale PS5-konsoll over wi-fi, alts¥ er det ikke noe som kj￸rer p¥ servere i skyen dette. Du vil derimot kunne koble deg p¥ internett fra utenfor huset, og Sony anbefaler en 15 Mbit tilkobling. Du vil kunne str￸mme ᆱst￸ttedeᄏ spill som er installert p¥ PS5-en (minus PSVR-spill, av ¥penbare grunner), men ikke spill som allerede str￸mmes.

Alts¥ kan du ikke fyre opp et spill som str￸mmes til PS5-en din, og s¥ str￸mme dette videre til Portal-en. Det er ikke klart hvilke spill som st￸ttes eller ikke st￸ttes enda.

Prislappen vil være 220 euro, som potensielt betyr drøye 2200-lappen her hjemme. Ingen spesifikk dato er klar enda, ut over at den kommer i år en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3