PlayStation-sjef Jim Ryan gir seg

28. september 2023 06:27

(PressFire.no): Det er i en pressemelding at PlayStation-sjef Jim Ryan sier han har bestemt seg for å pensjonere seg etter nesten 30 år i selskapet.

– Jeg har ikke tatt lett på denne avgjørelsen og jeg elsker Sony Interactive Entertainment og fellesskapet vårt, men i det siste har det blitt vanskeligere og vanskeligere å balansere å bo i Storbritannia og å jobbe i USA, skriver Ryan.

Han skal fortsette som sjef ut mars neste år, før Sonys tidligere mobilsjef Hiroki Totoki tar over jobben hans inntil styret finner en skikkelig arvtaker.

Ryan startet i Sony like før lanseringen av den første PlayStation-maskina i 1994, etter å ha jobbet i selskaper som Amstrad og Oracle.

Fra 2011 var han sjef for den europeiske PlayStation-avdelingen, før han tok over som salgs- og markedssjef for hele SIE i 2016. Han ble så visesjef for SIE i starten av 2018, da ​Kaz Hirai ga seg, og toppsjef fra 1. april 2019.

– Jeg er ydmyk over å ha hatt muligheten til å lede et selskap som leverer produkter som berører millioner av menneskers liv. Jeg er utrolig stolt over det vi har oppnådd, fra prisbelønte spill til de utrolige tekniske prestasjonene med PlayStation 5, og jeg er svært optimistisk med tanke på fremtiden for SIE, skriver Ryan videre.

– Helt fra starten min i Europa har det vært klart at Sony har bygd noe virkelig spesielt. Flere generasjoner senere er jeg fortsatt forbløffet over PlayStation-fellesskapets begeistring og lidenskap. Det er takket være dere at vi har kunnet fortsette å innovere og levere enda bedre opplevelser.

– Takk, fra hele mitt hjerte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3