Square Enix sier spillene deres vil komme til alle plattformer framover

13. mai 2024 09:46

(PressFire.no): Square Enix har lagt ut årsrapporten sin for finansåret 2023, og der kommer det fram at de legger en ny strategi når det kommer til spillanseringer framover.

I rapporten står det at spillsalget deres har gått noe opp, mens inntjeningen har gått ned fra fjoråret – mye takket være økte omkostninger for produksjon av spillene.

Samtidig har det blitt klart at «Final Fantasy VII Rebirth», spill nummer to i remake-trilogien av «Final Fantasy VII», ikke har blitt en stor suksess enda, der det har solgt mindre enn halvparten av det «FFVII Remake» gjorde.

Nå varsler Square Enix at de vil endre strategi for å sørge for at lanseringer kommer til alle plattformer – stikk i strid med det selskapet varslet for bare et år siden.

Selskapet opererer med en inndeling av spillene sine i kategoriene «HD», konsoll- og PC-spill, og «SD», som er mobil- og håndholdtspill.

– For «HD-titler» vil selskapet satse offensivt på en multiplattformstrategi som inkluderer Nintendo-plattformer, PlayStation, Xbox og PC-er. Spesielt når det gjelder store serier og «AAA»-titler så vil det gi rom for at flere kunder kan nyte spillene våre, skriver selskapet.

– Samtidig vil vi også utrette en plattformstrategi for «SD-titler» som ikke bare inkluderer iOS og Android, men som også vil gi muligheten for PC-lanseringer.

Selskapet sier at prisen for å utvikle spill har gått opp i senere tid – å lansere spill på flere plattformer vil naturlig nok gi større sjans for å tjene tilbake investeringene.

Samtidig kommer Switch 2 neste år, og skal ifølge ryktene ha nok hestekrefter til å kunne ta imot porteringer av PS5- og Xbox Series-spill – noe som i teorien vil kunne åpne opp for at de større spillene til Square Enix også dukker opp der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3