(PressFire.no): I kjølvannet av at Storbritannia nå etter folkevalget etter all sannsynlighet skal ut av EU, har den britiske spillbransjen uttalt seg om konsekvensene for spillskaperne i landet.
I en pressemelding ber spillutviklernes interesseorganisasjon, TIGA, politikerne om å sikre støtte til bransjen gjennom tilstrekkelig økonomi, skattelette og få tilgang på «høy kompetanse fra folk utenfor Storbritannia».
- Den britiske spillbransjen er en høyteknologisk sektor som sikrer jobber med høy kompetanse for 30 000 mennesker, inkludert rundt 11 000 utviklere som bidrar med 1,1 milliarder pund (rundt 13 milliarder kroner) til bruttonasjonalproduktet for landet.
er spill som utvikles i Storbritannia.
95 prosent eksportererv
Det påpekes at 95 prosent av studioene i bransjen eksporterer.
Derfor er det «viktigere enn noensinne å styrke i stedet for å skade de sektorene hvor Storbritannia har en konkurransefordel».
Videre nevnes høyteknologisk industri, høyere utdannelse, miljøteknologi og de kreative bransjene - inkludert datapillsektoren.
Dette er områder hvor TIGA mener Storbritannia har konkurransefordeler sammenlignet med andre land.
Vil drive lobbyvirksomhet
Dr. Jo Twist, som er sjef for spillbransjeorganisasjonen Ukie, forteller ifølge Videogamer at «politisk uro vil påvirke forretningene», men påpeker at bransjen allerede er rustet for et globalt marked.
- Det er viktig å huske at vi allerede er en sektor som har suksess på det globale markedet og er en ledende eksportør av digital økonomi.
Hun betrygger bransjen om at «Ukie vil være forpliktet til å sikre at Storbritannia er det beste stedet i verden for å lage og selge spill». Det skal de gjøre med lobbyvirksomhet mot kollegaer i regjeringen.
Etter at britisk spillbransje hadde hatt en noe tøff periode i flere år kom det i 2012 en svært etterlengtet skattelette, noe både TIGA og Ukie den gangen sa seg fornøyd med, selv om Ukie i utgangspunktet ba om 30 prosent skattelette.
Enkelte byer i Canada har vært trekkplaster for mange spillutviklere på grunn av en skattelette helt opp mot 37,5 prosent.
London-borgemester Boris Johnson satte forøvrig tidligere i år til side 15 milliarder kroner for spillutvikling.