måtte også forklare seg i retten.
(PressFire.no): Rettsaken mellom Zenimax og Oculus har nådd et foreløpig endepunkt, og det blir ikke billig for VR-selskapet.
Zenimax er gretne blant annet fordi programmerer John Carmack viste fram en versjon av «Doom 3» som kunne kjøres i VR på den tidlige Oculus Rift-prototypen under E3 2012.
Dette var mens han fortsatt jobbet i Id Software, og søksmålet mener han utviklet og brukte programvare som tilhørte Zenimax for å hjelpe Oculus.
Ifølge Zenimax skal Carmack ha stjålet med seg innholdet på en datamaskin da han stakk for å jobbe med Oculus, i tillegg til at han kom tilbake for mer i etterkant.
Et stykke potensielt viktig bevis i saken er også at Zenimax mener Oculus-grunnlegger Palmer Luckey signerte en fortrolighetsavtale rundt en spesifikk type programvare som de eide, og som Oculus har benyttet seg av i sin VR-teknologi.
Zenimax mener Oculus dermed har bygd VR-headsettet Rift med utgangspunkt i årevis med arbeid og millioner av kroner i investering fra Zenimax selv.
Dette gir nå retten i Texas Zenimax medhold i, og pålegger Oculus og sjefene der å betale smått utrolige 4,1 milliarder kroner i oppreisning.
Palmer Luckey må betale 411 millioner kroner, mens tidligere Oculus-sjef Brendan Iribe må punge ut hele 1,2 milliarder kroner – dette for å ha villedet med utgivelsen av Rift gjennom å bruke teknologi utviklet av Zenimax.
Oculus er i tillegg beordret å betale Zenimax i overkant av 2,4 milliarder kroner for brudd på fortrolighetsavtalen og brudd på opphavsretten.
Zenimax hadde i utgangspunktet bedt om erstatning på til sammen 33 milliarder kroner.