Masseskyting under spillturnering i USA - minst tre drept

Gjerningsmannen skal ha mistet fatningen etter tap.

27. august 2018 00:22

Oppdatering: Tidligere ble det rapportert om fire døde personer, inkludert gjerningsmannen. Dette er nå blitt justert ned til tre døde, melder lokalt politi.

(PressFire.no): En mann åpnet ild under en «Madden»-turnering i Jacksonville, Florida, søndag kveld norsk tid.

Så langt er to personer bekreftet drept, i tillegg til gjerningsmannen. Elleve andre skal være skadet, melder nyhetsstasjonen News4Jax på sine nettsider.

Skytingen foregikk under en turnering i det amerikanske fotballspillet hos Good Luck Have Fun, en bar dedikert til spilling, som ligger i et kjøpesenter kalt Jacksonville Landing. 128 personer var påmeldt ved starten av turneringen, men det er uvisst hvor mange som var til stede da skytingen skjedde.

Den mistenkte gjerningsmannen skal ifølge LA Times ha dratt opp en pistol og skutt rundt seg etter å ha tapt en kamp i turneringen, før han tok sitt eget liv.

Skytedramaet ble strømmet direkte på Twitch, på turneringens offisielle kanal. I et klipp fra sendingen ser man at en av spillerne får en rød laserpeker rettet mot seg, før kameraet kuttes akkurat i det flere skudd høres.

Politiet i Jacksonville sier i en uttalelse at de ikke har noen andre mistenkte i saken, og at de er i ferd med å gjøre ferdig arbeidet med vitner. Politiet mener de har identifisert den mistenkte som en 24 år gammel mann fra Baltimore.

Electronic Arts, som sponset turneringen og som er utvikler av spillet, har gitt en kort uttalelse på Twitter der de sier at har fått beskjed om situasjonen, og at de sympatiserer med alle involverte.

Turneringen var en kvalifiseringsrunde til sluttspillet «Madden Classic Live Finals», som skal avholdes i Las Vegas. Spillerne spilte i tillegg om fem tusen dollar i premiepenger.

President Trump har blitt informert om hendelsen, melder Det Hvite Hus i en uttalelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3