Splitter nye Switch-patenter gjennomgått med lupe

VR bekreftet sammen med Wii-funksjonalitet touch-skjerm ...og innlogging med blodårene dine?!

15. desember 2016 18:42
To ekstra skulderknapper.

(PressFire.no): Nintendo har (selvfølgelig) tatt patent på sin neste konsoll, Switch, som skal presenteres i dybden klokken 05:00 norsk tid 13. januar.

Men patentene for konsollen og tilbehøret dens ble i dag åpnet for innsyn av hvem som helst, og et par interessante opplysninger er å hente i de mange sidene med informasjon – og tilhørende tegninger.

Først og fremst ser vi at kontrollerne har litt mer funksjonalitet enn Nintendo har avslørt allerede. De to «halvkontrollerne» som klipses på hver sin side av maskinen, eller Joy-Cons som Nintendo kaller de, har to skulderknapper ekstra på innsiden.

Dette så du skal ha skulderknapper også når du bare bruker én Joy-Con, for eksempel om du spiller to-spiller med noen andre på farta.

Den høyre Joy-Con-kontrolleren ser også ut til å ha et innebygd NFC-felt for å kunne lese av for eksempel Amiibo-figurene, eller betalingskort der det støttes.

Det er også bygd inn en infrarød-sensor i den høyre kontrolleren, som gir kontrolleren samme pekefunksjon som Wii-kontrollerne har. Merkelig nok sitter denne sensoren på undersiden av kontrolleren.

Berøringsskjerm, delingsknapp og begelsesstyring

Grunnen til å ha denne funksjonaliteten, har det ryktes, er fordi skjermen skal være berøringssensitiv, hvilket patenten nå bekrefter.

Patenten er tatt ut for en skjerm som støtter multitouch og er kapasitiv, slik vi er vant til med telefoner og tablets.

Men berøringsskjermen kommer problemstillingen om hvordan du skal få brukt den når konsollen står i TV-docken? Med pekerfunksjonalitet kan den høyre kontrolleren fungere som en Wii-kontroller, der du bare peker på tven din for å «trykke» på skjermen.

Det kan dermed tyde på at konsollen kommer med en sensor-stripe ala den som fulgte med Wii.

Også unikt til den høyre kontrolleren er konsollens «hjem»-knapp, som sannsynligvis åpner systemets menyer. På den venstre kontrolleren finner vi derimot det Nintendo kaller en «record»-knapp, som beskrives som en knapp som vil fange det som skjer på skjermen – for eksempel et skjermbilde.

Ikke ulikt PlayStation 4-kontrollerens Share-knapp, med andre ord.

Hver kontroller har også bevegelsesfunksjoner bygd inn, som gir de Wii-kontrollerfunksjonalitet. Det har også skjermdelen, uavhengig av kontrollerne.

Begge kontrollerdelene vil lades opp av skjermdelen når de er koblet til, og har batteriindikatorer mellom de ekstra skulderknappene nevnt tidligere. Batteriindikatoren vil også kunne fortelle hvilken «kontrollerport» som er i bruk.

Kraftigere i docken

Skjermbiten av konsollen har all innmaten, og patentene bekrefter to slots for minnekort. Det ene vil være for spillkortene, men den andre for å øke lagringskapasiteten på konsollen med SD-kort.

Det er ryktet at spillkortene vil ha 16GB lagringsplass som standard, med mulighet for å gå opp (eller ned) ved behov. Det er potensielt ingen øvrig grense på disse (ut over kost).

Skjermdelen har også innebygd lyssensor for å automatisk justere skjermstyrken etter lysforholdene, og en magnetsensor for å kunne skru av skjermen når et deksel er i bruk (tenk iPad-deksler).

Av/på-knappen på skjermdelen vil også styre sleep-funksjonen til konsollen.

Patentene bekrefter også at konsollen vil kjøre i to forskjellige moduser, avhengig av om konsollen står i docken eller ikke. Når konsollen er i håndholdt-modus, vil prosessorkraften gå ned, og viften som kjøler systemet ikke gå så raskt.

Når den er i hjemmekonsoll-modus vil maskinen kunne vise spillene på tven i høyere oppløsning, sier patenten spesifikt.

Det spiller ingen rolle hvilken vei du setter konsollen ned i docken, som vil ha tre USB-innganger og en sleep-knapp som lyser opp og blinker dersom maskinen har fått en oppdatering, notification eller lignende mens den står i docken.

Kan kjøre i VR-modus

De lenge ryktede VR-mulighetene til Switch ser også ut til å være sanne.

I patenten legger Nintendo frem et GearVR-aktig «hus» til skjermdelen, slik at du kan klistre den til hodet ditt. I dette «huset» er det to linser som vil «vri» bildet rundt øynene dine.

Konsollen vil gå over i en slags VR-modus når den settes inn i denne, og vil utføre nødvendig vridning av bildet for å skape mest mulig.

Sensorene i skjermdelen vil måle posisjonen til hodet ditt. Kontrollerne vil kunne brukes også i denne modusen.

Om dette i det hele tatt er noe Nintendo kommer til å kjøre videre med er usikkert, men den ryktede 720p-skjermen høres ikke helt kapabel ut til dette formålet. Kanskje det heller er noe som vil komme i en oppgradert utgave om noen år?

Logg inn med blodårene dine

Av andre kuriosaer å finne i patentene, så snakker de om muligheten til å fange opp håndbevegelser via infrarød-sensoren, der du skal kunne peke den ene kontrolleren på den andre hånden din, og lese av hvordan den rører seg.

Det snakkes også om at kontroller-vedheng skal kunne benytte seg av sensoren, for eksempel at et hjul på en kontroller vil kunne bli lest av med den.

Ikke nok med det, men patenten nevner muligheten for å måle pulsen til brukeren via denne sensoren, og muligheten for å logge inn en bruker basert på blodårene i hånden dens. Crazy stuff!

Til slutt er det også lagt ved tegninger som viser andre kontrollertyper, inkludert en med et helt vanlig styrekors istedet for den oppdelte varianten vi har sett til nå. Det kan virke som om et vell av kontrollervarianter kan bli gjort tilgjengelig for de som måtte ønske det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3