«Night in the Woods»-oppfølger kansellert – studioet bak oppløst etter helseproblemer

9. november 2023 11:23

(PressFire.no): Indiespillet «Night in the Woods» av The Glory Society fra 2017 ble raskt en kultklassiker

Studioet har de siste årene jobbet med «Revenant Hill», en oppfølger til «Night in the Woods», men nå kommer beskjeden om at utviklingen stoppes.

Dette etter at to av utviklerne bak har fått alvorlige helseproblemer.

Manusforfatter og animatør Scott Benson, som tegnet originalspillet, skriver at han det siste året har hatt hjerteproblemer som ikke har gått over.

– De siste tolv månedene så ble jeg veldig syk, og det gikk ikke over. Til slutt ble jeg diagnostisert med alvorlig hjertesvikt, sannsynligvis som følge av en virusinfeksjon, skriver Benson.

– Dette vil fortsette å begrense meg i overskuelig fremtid, og jeg har derfor måtte slutte å arbeide slik jeg tidligere har gjort.

–Jeg er lei meg for alt dette. Men for min del er det å bli for opprørt over det som å bli sint på dårlig vær. Dette skjedde bare. Livet går heldigvis videre.

I en uttalelse skriver studioet at dette er slutten for utviklingen av «Revenant Hill» – og alle ansatte vil nå finne andre ting å gjøre.

Dette er noe studioet skriver var en enkel avgjørelse å ta for å sørge for at alle har det bra – fordi det «er viktigere enn spill».

– Å lage noe komplekst byr på utfordringer underveis. Spill tar lang tid å lage og krever som regel et godt team som jobber sammen. Vi har vært heldige som har hatt et slikt godt team.

– Dessverre har alvorlige helseproblemer den siste tiden ført til at to sentrale medlemmer har måttet trekke seg fra prosjektet på ubestemt tid. Vi er et lite team, og vi har alle flere hatter. Dette er et tap av flere hatter som det er vanskelig å erstatte i et miljø der alle hatter trengs. 

– Med tanke på tidsplanene, budsjettene og den vanskelige oppgaven med å omarbeide hele prosjektet innenfor disse rammene, har teamet i all vennskapelighet besluttet å innstille driften. I praksis er dette slutten på utviklingen av «Revenant Hill».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3