– Skjønner ikke hvorfor vi gidder å støtte Xbox

Flere utgivere skal være oppgitte over salgstall.

27. mars 2024 14:09

(PressFire.no): Det er spilljournalistveteran Christopher Dring fra GamesIndustry.com som i en podcast forteller om samtaler han har hatt med utgivere under årets Game Developers Conference.

I samtalene kommer det fram at flere er bekymret for fremtiden til Xbox i kjølvannet av sviktende salg, og en forventning om at alle kommende Xbox-eksklusive spill vil ende opp på PlayStation.

– Ordlyden et stort selskap som ga ut et stort spill i fjor var «Jeg skjønner ikke hvorfor vi gadd å støtte Xbox», forteller Dring i podcasten.

 Han forteller videre at de har hørt flere butikkjeder i Europa som vurderer eller allerede har nedskalert Xbox-inventaret – både spill og konsoller.

– Og nå har vi tredjepartsutgivere som sier «vi legger mye innsats i å lage Series S- og X-versjoner av spillene når, for å være ærlig, er PC og PS5 som er markedet vårt».

Dring forteller at han sitter igjen med et inntrykk av at «Xbox er i skikkelig trøbbel som hardware-produsent» etter årets GDC, og at utviklere og utgivere han pratet med mente Xbox-salget hadde dødd helt ut i Europa – og at støtten til plattformen er shaky.

https://www.youtube.com/watch?v=1t1otAXv2rk

– Jeg forstår det slik at de fleste Microsoft-spillene vil komme til PS5 på et eller annet tidspunkt dersom ting fortsetter slik Microsoft tror, sier Dring.

Han sier at flere utviklere lurte på «hva i helvete er det som skjer med Xbox», og at det er en slags misnøye med hvordan Microsoft tilnærmer seg spillmarkedet.

For Microsoft er det ikke så farlig hvor veksten for deres økosystem skjer, og om spillere bruker Game Pass på selve Xbox-konsollen, men for utgivere og utviklere er det et viktig element at det finnes mange konsoller å selge spillene på når de bestemmer seg for å støtte en plattform.

For noen måneder siden la Microsoft fram en stor endring i hvordan de tilnærmer seg konsolleksklusive spill – og varslet at fire tidligere Xbox-eksklusive spill skulle ut på PlayStation (og Switch).

Dette følger angivelig sviktende abonnementstall for Game Pass og salgstall for Xbox Series-konsollene.

Microsoft har slitt med å selge Xbox utenfor USA og Storbritannia helt siden den første konsollen, og de siste tallene vi har for både forrige generasjons Xbox One og dagens Series-konsoller er at PlayStation selger omtrent dobbelt så mye.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3