«Tarkov»-fansen raser etter ny tilleggspakke til 2800 kroner

27. april 2024 14:21

(PressFire.no): «Escape From Tarkov»-utvikler Battlestate Games er i hardt vær etter å ha gitt ut en svindyr ekstrapakke til spillet kalt «The Unheard Edition».

Pakken koster hele 250 dollar (drøye 2800 kroner) og inneholder blant annet en såkalt PvE-modus som låses til kun de som har pakken.

Kritikken har også gått på at pakken er såkalt «pay to win», fordi den lar folk starte med bedre våpen, ha mer plass til våpen og utstyr – i tillegg til å gi høyere skill levels og utstyr ved start.

Allerede kritikkverdig, men verre er det nok at selskapet tidligere ga ut en annen DLC-pakke, «Edge of Darkness», som var en verstingutgave av spillet som lovte kjøperne tilgang til «alle kommende DLC-pakker».

Gratis tilgang til alle kommende DLC-er. I teorien.

Likevel er det ingen av de som brukte 140 dollar som har fått «The Unheard Edition» og den nye modusen.

I stedet må spillerne som har denne versjonen punge ut 100 dollar ekstra for å «oppgradere» til «Unheard»-pakken.

Fansen anser den nye pakken som en DLC-pakke siden den inneholder en helt ny modus, men utviklerne sier at «The Unheard Edition» ikke er det, men heller innhold som er unik til en ny versjon av spillet.

Community-sjef «appl3x0r» forklarer på spillets offisielle Discord-kanal.

Det har fått fansen til å se rødt, og flere mener at selskapet har løyet til sine kunder. I sosiale medier har det nærmest kokt over i kritikk mot selskapet, der flere sier de skal boikotte spillet.

Det har heller ikke hjulpet på at Battlestate Games har tatt til Twitter for å surmule over konkurransen i markedet.

På fleip skreiv det kommende spillet at de tar imot «hjemløse looter shootere» til betatesten av spillet sitt.

Battlestate responderte snurt:

– Ha noen fine tjue minutter i det åpenbare plagiatspillet. Inn og ut.

Utviklerne har i etterkant gått ut på Reddit og sagt at de vil kaste noen smuler til de som punget ut for den tidligere «Edge of Darkness»-pakken – og at de også vil få tilgang til PvE-modusen.

Men bare i seks måneder, ifølge Reddit-posten. Ikke uventet har også dette resultert i mer sinne blant fansen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3