(PressFire.no): Du husker kanskje da vi skrev om Frank Lee, spillprofessoren fra Drexel University som gjennomførte verdens største kjærlighetsbrev til «Pong»?
Han tok i bruk hundrevis av LED-lys og kledde nordsiden av 29 etasjer høye Cira Centre i Philadelphia i det over 40 år gamle spillet. Det 133 meter høye påfunnet var sannsynligvis verdens største dataspill.
Nå gjennomføres «oppfølgeren» under Philly Tech Week, som pågår denne uka.
Professor Lee har denne gangen kledd samme bygningen i sjefsklassikeren «Tetris», nå med mulighet for flere spillere.
Dette fordi han mener teknologi har en tendens til å separere folk.
– Teknologi ser for det meste ut til å ha isolert oss fra hverandre. Jeg tenker at mennesker fundamentalt sett er sosiale dyr, forteller Lee til Polygon og fortsetter:
– Formålet med dette er derfor å bruke den samme teknologien og spillene for å skape en sosial opplevelse, et øyeblikk som deles av en hel by.
Denne gangen vil spillet derfor foregå på både sør- og nordsiden av skyskraperen.
– «Tetris» blir synlig for hele byen. I to timer blir det et sosialt fyrtårn for hele Philadelphia.
Sjefen for bygget, Jerry Sweeney, mener dette blir en unik mulighet til å dele en nostalgisk opplevelse med en ny generasjon spillere.
Mesteparten av «Tetris»-oppsettet skal være klart, og er resirkulert fra fjorårets «Pong»-seanse.
Selve spillingen er det studenter ved universitetet som tar seg av. De skal ha blitt trukket ut i et og får mellom ett og to minutt hver med gigantspillet.
Mannen som fikk «Tetris» til vesten skal ha vært blant de som var til stede for å nyte opplevelsen i Philadelphia.
«Tetris» ble opprinnelig utviklet av Alexey Pajitnov under jernteppet av tidligere Sovjetunionen, men ble hentet til vesten av Hank Rogers.
Rogers lisensiert i 1989 spillet til Nintendo, som skal ha solgt 35 millioner eksemplarer. I nyere tid skal hele 425 millioner ha betalt for spillet på mobiltelefoner.
Helt nedersti saken kan du se hvor glad Christer Falch er i «Tetris» i vår serie, «Spillhjerte»:
FOTO: Creative Commons. Wikipedia.