(PressFire.no): – Vi har gått fra hvordan vi mener kvinner skal personifiseres i spill til faktisk å involvere kvinner i utviklinga.
Det sier Electronic Arts-sjefen Peter Moore om kvinner i spillbransjen, i et intervju med Fortune.
– Hos oss i Electronic Arts blir noen av de største merkevarene nå håndtert av kvinner som overser hundrevis av menn.
Gamergate har fått EA til å tenke
Moore forteller videre at han har sett en utrolig vekst når det kommer til kvinner i spillbransjen siden han startet i 1999.
Han påpeker også at fjorårets enormt betente debatt om blant annet kvinner i dataspill og habilitetsproblemer i spillmediene, populært kalt Gamergate, har hatt sin innvirkning.
– Du kan se på det som skjedde med Gamergate de siste tolv månedene, noe som har gjort at vi alle følger mer med på disse tingene.
– Når vi snakker om det jeg kaller M&I, mangfold og inkludering, hos EA, er det alltid i tankene våre når vi skal ta ansettelsesavgjørelser.
Kvinner bak store spill
Electronic Arts har nå flere store kvinnelige spillskapere på lønningslista. Amy Henning, kjent fra «Uncharted»-serien, jobber med et nytt og foreløpig uannonsert «Star Wars»-spill.
«Assassin’s Creed»-produsenten Jade Raymond har også fått i oppdrag å starte et nytt studio for Electronic Arts.
I tillegg har Sigurlina Ingvarsdottir ansvaret for «Star Wars: Battlefront» og Sarah Jansson er hjernen bak det kommende «Mirror’s Edge»-spillet.
Moore påpeker også at studioet bak «The Sims 4» utgjør 40 prosent kvinner og styres av Rachel Franklin.
Kvinnefotball vil i år også for første gang være inkludert i «FIFA»-serien.
Kan ikke bestå av bare hvite menn
– Noen ganger må vi alle ta et steg tilbake og tenke over miljøet vi skaper for folkene våre, mulighetene vi skaper for folkene internt, og samtidig hvordan du henter nytt blod inn i selskapet, forteller Moore.
– Selskapet kan ikke bestå av bare hvite menn. Som et resultat tror jeg at de som ansetter i EA de siste åra har hatt mer fokus på mangfold. Jeg vet i alle fall at mine team rundt i verden har det.
– Hvis det har kommet noe bra ut av Gamergate, hva enn Gamergate er, så tenker jeg at det er at det noen ganger har fått oss til å tenke oss om to ganger.
Det er også verd å nevne at Electronic Arts flere ganger har havnet høyt på listene over de beste arbeidsplassene i USA, ikke bare gjort det sterkt i kåringa «Amerikas verste selskap».