(PressFire.no): Vi har enda ikke fått se korta til Sony, når det gjelder de neste PlayStation Plus-spillene inkludert i denne tjenesten. Microsoft er tidligere ute.
Fra 1. mars venter det nye spill, inkludert i Gold-medlemskapet.
i februar.
Kommer til Xbox
Februar var en skikkelig sterk måned. Både PlayStation Plus- og Games with Gold-menyene hadde kvalitetsmessig mye sprekt å by på. «Transistor», «Rogue Legacy» og «Apotheon» til PlayStation, for eksempel.
Microsoft disket blant annet opp med ferske «#IDARB» og «Brothers: A Tale of Two Sons».
Har du et Xbox Gold- eller PlayStation Plus-medlemskap, er det nye spill på vei. (Vi kommer tilbake med en egen sak som tar for seg PlayStation Plus-spillene i mars, når lista fra Sony er ferdig og bekreftet).
Microsoft oppdaterer 1. mars, så det er fortsatt litt tid igjen hvis du ikke allerede har sikret deg februar-spillene til Xbox 360 og Xbox One.
«Rayman Legends».
«Rayman Legends» (1. – 31. mars).
Microsoft har allerede forskuttert at de dobler antallet «gratisspill» i april, for å markere hundre millioner nedlastinger siden denne Gold-sjarmoffensiven startet sommeren 2013.
Først ut er det marsspillene. «Rayman Legends» er One-tittelen denne måneden. Det er ingen overdrivelse når Microsoft selv omtaler dette som «et av de beste plattformspillene, noensinne». Vår anmelder var i hvert fall helt på linje med en slik merkelapp da han trillet sekser til dette Ubisoft-spillet fra 2013.
Det kom først ut på de «gamle» konsollene, senere til PS4 og Xbox One også.
Her bygges det videre på oppskrifta Michel Ancel og co. fant til «Rayman Origins»: et gnistrende pent, fargesprakende, overskuddsprosjekt med boblende inspirert design – et fantastisk lydspor og et kontrollsystem som fremstår med kirurgisk presisjon når du sitter med spaken i nevene.
«Dette er et fyrverkeri og en berg-og-dalbane, som på sitt beste føles som å delta i en polkaballett av dansende lemurer og kolibrier i orkesteret.», skrev vi da «Legends» var ferskvare høsten 2013.
«Tomb Raider».
«Tomb Raider» (fra 1.-15.mars).
«BioShock Infinite» (fra 16.-31.mars).
Som vanlig to spill, fordelt på en måned, til Xbox 360. Første halvdelen kan rebooten av Lara Croft fra to år tilbake, og de siste to marsukene er det «BioShock Infinite» som kan lastes ned gratis hvis du allerede er Gold-kunde.
«Tomb Raider» ble en skikkelig opptur. PressFire testet en bit av spillet på GamesCom ett år før slippet. Partiet der Lara først skyldes på land etter forliset – og må komme til hektene ved et leirbål, jakte noen dyr og komme seg inn til det første tempelet der det venter litt pusslerier. Den reisen som du legger ut på i timene etter, overrasket de fleste. Og var langt bedre enn vårt førsteinntrykk. Lara er tilbake i toppform etter noen begredelige oppfølgere, og spilte på flere måter fletta av «Uncharted 3» – hvis du verdsetter gåteløsning, litt mer frihet og større områder å boltre deg på.
For ikke å glemme: her fikk vi kjenne på gleden bare en effektiv og oppgraderbar pil og bue kan gi.
At Microsoft har skaffet seg en (tids-)eksklusiv avtale til «Tomb Raider»-oppfølgeren, ventet i høst, gjør at det ikke er overraskende at nettopp dette spillet havner i gratisbunken til Gold-folk nå.
«Croft blir kanskje litt for kjapt et supermenneske i det som er et spill som låner mye fra andre, men samspillet mellom både historie, grafikk, lyd, skytefølelse, kontroller, utforsking, klatring, gåteløsing og vanskelighetsgrad gjør at jeg gir meg ende over.
Slutten på spillet skriker, roper og tramper det i fjeset ditt at det kommer flere spill med den gjenfødte heltinnen, og glad er jeg for det. Hun var aldri helt borte, men sannelig er hun velkommen tilbake okke som!», skrev vi og belønnet «Tomb Raider» med en femmer på terningen i 2013.
(NB! Spillet ble senere også gitt ut i en oppusset versjon, til PS4 og Xbox One – med vesentlig løft i grafikken).
«BioShock Infinite».
«BioShock Infinite» er det siste fra dystopien og starten i 2007 som ga oss et helt unikt spillunivers, med både karakter og en utfordrende historie vi knapt har sett maken til. Fra de første «BioShock»-minuttene – der du etter å ha vært med i et flykrasj stiger opp i/ned i et fyrtårn, til vi noen år senere svevde i løse lufta i Columbia.
«BioShock Infinite» har blitt kalt «den tenkende manns skytespill». Kanskje ikke den sjangeren du først tenker passer best, for Ken Levine smører ut et univers med figurer du treffer som gir dette mye mer dybde enn hvilket som helst annet skytespill. Noen rollespillelementer finner du også, men først og fremst blir dette en reise der du utfordres hele veien – må ta stilling både til din egen og figurenes moral, og får noen ordentlig essensielle nøtter å knekke samtidig.
Ja, «BioShock» kan til tider tendere mot det svulstige og svevende(!), men det er lett å sette pris på et slikt ambisjonsnivå når det kryr av så mange andre lavpannede spill på markedet. Hele denne sagaen konkluderte gjennom de to «Burial at Sea»-utvidelsene, sluppet i kjølvannet av «Infinite».
«Ved å ta utgangspunkt i historiske strømninger fra en svunnen, romantisk tid – en tid som det fortsatt finnes synlige spor av i dagens samfunn – skaper de magiske universer som jeg ikke nødvendigvis ønsker, men er helt pokka nødt til å leve meg inn i.
På tross av enkelte spillmekaniske svakheter gir jeg meg derfor ende over - «Bioshock Infinite» er et mesterlig spill i alt fra estetikk til teknikk, samt alle nyanser derimellom, men viktigst av alt: det er et spill som prøver å formidle noe», konkluderte vår anmelder.