(PressFire.no): Det sies at om du bare gir en apekatt nok tid og en skrivemaskin, vil den etter hvert knaste ut Shakespeares samlede verker.
Men får du noe matnyttig tilbake om du gir 40 000 nerder muligheten til å styre «Pokémon Red» samtidig? Det har TwitchPlaysPokemon prøvd å komme til bunns i.
De siste fire dagene har siden strømmet det klassiske japanske rollespillet og latt fellesskapet styre hovedpersonen Red ved å legge igjen en kommentar på Twitch-siden. Det har selvsagt blitt et sabla kaos.
– Jeg hadde egentlig ingen plan. Jeg ville bare se hvor mange som prøvde, forteller den anonyme australeren bak prosjektet til Polygon.
Han har programmert en løsning som setter brukernes ordre i en sirlig kø og oversetter dem til spillkommandoer på løpende bånd.
Enn så lenge betyr det først og fremst evinnelig løping i sirkler, men skaperen drømmer om at folket en dag skal greie å banke de fire elitetrenerne og vinne spillet.
– Men jeg tviler på at det skjer før man eventuelt lærer seg å jobbe mye bedre sammen, slår han fast til den amerikanske spillsiden.
Han kommer derimot til å holde strømmen og spillet oppe så lenge som mulig.
Påfunnet har allerede blitt ekstremt populært, og det ble kollektiv jubelstemning på internett da Twitch-kakofonien til slutt greide å kappe ned et tre i går.
Om du har lyst til å hive deg i valsen, er det bare å taste inn din kommando i tekstfeltet til høyre på Twitch-siden.
For eksempel «right» for å gå til høyre, eller «a» om du vil trykke på en knapp.
Man kan til enhver tid se alle de aktive kommandoene i en rulletekst på midten av siden, og følge selve spilløkten i et lite vindu.
Inspirert av tulletippingTiltaket skal være inspirert av Saltybet, en surrealistisk tippekonkurranse hvor datastyrte motstandere slåss mot hverandre døgnet rundt.
Der kan du vedde så mye fantasipenger du bare orker, og heie på din favoritt sammen med andre entusiaster. Det er ekstremt populært.
Nå går «Pokémon»-strømmeren med planer om å komme opp med et styresett som lar massene leke seg med andre spill også.
Kanskje blir automatisert brukerspilling det nye gigantfenomenet i dagens stadig mer demokratiske spillverden?