Slik blir flerspillerdelen av «Ghost Recon Breakpoint»

Vi har prøvd det.

5. september 2019 14:15

PARIS (PressFire.no): Etter å ha prøvd historiedelen av «Ghost Recon Breakpoint» står flerspilldelen for tur.

For i motsetning til «Ghost Recon: Wildlands» blir «Breakpoint» lansert med en egen konkurransedel – i stedet for å introdusere det som en oppdatering flere måneder etter at alle har spilt seg ferdig med spillet. 

 Jeg setter meg med ned med en nordmann, en danske og en finne (det er en vits om en gris som fiser inni der somewhere..), og sammen skal vi nedkjempe fire russiske spillere i spillets konkurransedel.

Alexandru Rais.

Beholde kjernen

- For konkurransedelen av «Breakpoint» ønsket vi å beholde kjernen i det som utgjorde konkurransemodusen i «Wildlands» spesiell og unik, og bygge videre på det. En måte vi får det til på er ved at vi nå har delt fremgang mellom spillmodusene. Alt er «cross compatible» mellom begge moduser, forteller Alexandru Rais.

Jeg har altså alle våpen og ferdighetspoeng tilgjengelig, og er bundet av krigerklassen jeg har fokusert på under enspillerdelen i spillet. Jeg føler gjerne ikke det har så veldig mye å si så tidlig i spillet som jeg er, men ser for meg at det senere vil styre ganske mye av hva jeg kan og ikke kan gjøre i flerspillerkampene senere.

Men samtidig kan det jo være litt kjedelig om enspiller-figuren min skal styre flerspillerkampene, eller omvendt? Om jeg bygger en rå sniper i historiemodusen, men liker å spille nært og personlig i flerspillerkamper, så blir jo det litt kjipt?

Heldigvis har jeg spilt som en angrepsklasse under enspillerdelen, som tilfeldigvis også er min favorittrolle når jeg kjemper mot andre. Dansken blir med meg ut i front, mens finnen støtter oss bakfra med skarpskytterklasse og han andre nordmannen soser passivt rundt som medic.

Vi blir dumpet ned på en stor kai i havna, og blir fortalt at russerne er ett eller annet sted der fremme i horisonten. Her har de lånt visse idéer fra «Playerunknowns Battlegrounds» og «Fortnite», ved at vi kan plukke opp tilfeldige våpen og oppgraderinger rundt om – i tillegg til at kartet krymper med jevne mellomrom for å presse oss sammen i en uunngåelig massiv skuddveksling til slutt i kampen.

Smaken av «Counter-Strike»

I neste spill skal vi plante en bombe på strategiske steder på kartet, og beskytte den fra motstanderne til den eksploderer. Det hele har en viss «Counter-Strike»-følelse over seg, og ender i noen intensive kamper rundt bombene som blir satt ut.

I det hele tatt er dette et artig avbrekk fra historiedelen av spillet, men neppe noe jeg vil bruke veldig mye tid på. Men det er visstnok mer spiller-mot-spiller-action på vei, om vi skal tro Rais.

- Vi vil gå tungt inn med masse innhold etter spillet er lansert. Dette betyr at vi regelmessig vil oppdatere med nye kart, at alle soldatklasser som blir lansert i hovedspillet vil også bli tilgjengelig i konkurransedelen, i tillegg til alle justeringer av eksisterende klasser. Samtidig vil det også komme med nye spillmoduser. Vi ønsker også å fokusere mye på tilbakemeldinger fra spillerne og dataene vi samler for å gjøre nødvendige forbedringer underveis, forteller han.

Og selvfølgelig standarsspørsmålet du sikkert har fått mange ganger så langt; battle royale?

- Akkurat nå er vi hundre prosent fokusert på å levere det innholdet jeg har nevnt, sabotage, elimination, fire soldatklasser, og lignende. Vi fokuserer på og ønsker virkelig å få polert det innholdet før lanseringen. Etter lanseringen ønsker vi å introdusere nye måter å spille på, men vi har ikke mer informasjon vi vil dele om det akkurat nå, avslutter Rais.

Vi tolker det som et muligens «kaaaanskje».

Slik markedet ser ut i dag, hvor omtrent 7,7 milliarder spillere akkurat nå tar floss-dansen i «Fortnite», så er det uansett vanskelig å se for seg at Ubisoft ikke kommer til å lure inn en battle royale-modus her. Men da syns jeg de skal bruke selve øyen fra hovedhistorien, og ikke rote det til med å lage egne kart.

Gøy med folk, kjedelig alene?

Etter ni timer med foredrag, intervjuer, intensiv spilling og grusom fransk kaffe vil jeg fremdeles ha mer av «Ghost Recon: Breakpoint». Og det er jo bra.

Det gjenstår selvfølgelig en del arbeid før spillet er klar for butikkhyllene, men det jeg fikk spille i Paris var lovende. Her ser jeg DNA-et av de tingene som «Ghost Recon: Wildlands» gjorde bra, samtidig som det ser ut som Ubisoft har lært av sine feil.

Spillverdenen er mer kompakt, uten å miste frihetsfølelsen, og jeg sitter heldigvis ikke igjen med den samme «skitgøy sammen, kjedelig alene»-følelse jeg hadde da jeg testet forgjengeren. Og herregud så vakkert det er.

Jeg gleder meg til å ta opp jakten, eller rettere sagt bli jaktet på av, Cole D. Walker og hans private hær når spillet slippes 4. oktober. Han skal nemlig få svi for hva han gjorde mot helikoptrene og medsoldatene mine.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3