«Bayonetta»-stemmeskuespiller ble tilbudt 4000 dollar for jobben

Spiller ikke i det nye spillet.

15. oktober 2022 23:04

​(PressFire.no): Bare noen måneder før lanseringen av «Bayonetta 3» ble det klart at stemmeskuespiller Hellena Taylor ikke skulle spille rollen som hovedperson Bayonetta – en rolle hun har spilt i både de to tidligere spillene og i «Super Smash Bros.»-serien.

I en rekke videoer på Twitter forklarer Taylor nå at hun fikk det hun mener er et skambud for å komme tilbake for spill nummer tre, og at det er grunnen til at hun takket nei.

– Jeg har trent i syv og et halvt år, jeg har gått tre år på London Academy of Music and Dramatic Art og jobbet fire og et halvt år i Los Angeles. Hva mente Platinum at tiden min var verd?

Taylor måtte gjennom en ny runde med rolleprøver, som hun enkelt bestod. Deretter skal hun ha fått et tilbud på 4000 dollar (rundt 40 000 kroner) for å gjøre hele spillet.

– Dette er en fornærmelse mot meg og alt det jeg har gitt disse spillene og fansen.

Taylor påpeker at spillene har omsatt for rundt 450 millioner dollar (rundt 4,5 milliarder kroner) – en sum som er uten salg av effekter.

– Jeg ber bare om en grei og verdig levedyktig lønn. Det de gjorde var helt lovlig, men det var umoralsk.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Friends, Worldlings, Bayonutters. Hear ye!<a href="https://twitter.com/hashtag/PlatinumGames?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#PlatinumGames</a> </p>&mdash; Hellena Taylor (@hellenataylor) <a href="https://twitter.com/hellenataylor/status/1581289084718227456?ref_src=twsrc%5Etfw">October 15, 2022</a></blockquote>

Hun forklarer at situasjonen i Storbritannia har vært vanskelig for mange, og at for hun selv har det vært så vanskelig at hun ikke visste om hun hadde råd til tak over hodet – og at hele situasjonen har ført til en dyp depresjon.

At hun nå bryter en taushetserklæring bryr hun seg ikke om.

– Jeg har ingenting. Skal de komme og ta klærne mine?

Taylor sier videre at hun forfattet et brev til regissør og Platinum Games-sjef Hideki Kamiya og spurte hvor mye hennes arbeid var verd for ham.

Han skal ha svart at han satte stor pris på henne, og at det første møtet hans var et minne han ville verdsette resten av livet. Deretter fikk hun det nevnte tilbudet på 4000 dollar.

Taylor kritiserer også Platinum Games for å ha gått ut sagt at grunnen til at hun ikke lenger skulle spille Bayonetta var på grunn av at de ikke greide å finne tid til det.

– Platinum sa at jeg var veldig opptatt og at jeg hadde en vanskelig kalender. Jeg hadde all tid i verden, forklarer Taylor.

Nå ber Taylor om at spillere som «bryr seg om hvordan andre behandles» boikotter spillet og heller donerer penger til et veldedig formål.

– Å boikotte er et personlig valg, og hvis du ikke gjør det er det helt greit. Jeg har bestemt meg for å stille meg bak alle de som ikke blir betalt nok for talentet sitt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3