Den legendariske «Street Fighter»-spilleren «BrolyLegs» er død

No legs, no hands, no excuses.

20. mars 2024 14:43

(PressFire.no): Den profesjonelle «Street Fighter»-spilleren Michael «BrolyLegs» Begum har gått bort, 35 år gammel. Det melder familien hans på Twitter.

Begum var svært godt kjent innenfor slåssespill-sfæren verden over, der han ofte deltok i store turneringer og gjorde det svært godt – til tross for at han spilte med ansiktet.

Begum ble født med Arthrogryposis multiplex congenita (AMC) og skoliose, som gjorde at han hadde nedsatt funksjonsevne i både bein og armer – en tilstand som gjorde det svært vanskelig å spille.

For Begum var det aldri et tema å skulle gi opp fordi noe var for vanskelig å få til. Snarere tvert i mot.

– Ingen bein, ingen hender, ingen unnskyldninger. Det har alltid vært mottoet mitt. Samme hvilken utfordring som kommer min vei, så møter jeg det. Vinn eller forsvinn, jeg vil alltid forsøke!

Etter en sped begynnelse i «Super Smash Bros. Melee» gikk det etter hvert over i de forskjellige «Street Fighter»-spillene – hvor Begum ble en av de beste i verden.

Ved å bruke ansiktet på kontrolleren dro Begum av helt vanvittige komboer, og han var på et tidspunkt regnet som den beste Chun Li-spillerne som fantes.

Suksessen i spillet gjorde Begum verdenskjent, og «Street Fighter»-utvikler Capcom satte fokus på ham i en egen video i 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=s1MYSgy4QMw

Selv sier han at spillingen har gjort at han har fått opplevd så mye og møtt så mange bra folk.

– Jeg våkner opp med et smil hver dag på grunn av hvor dataspillkarrieren min har ført meg og reisen jeg har vært på, fortalte han i et Vice-intervju.

– Steder jeg aldri trodde var mulig å nå på grunn av funksjonsnedsettelsen min, ble en realitet da jeg konkurrerte i slåssespill, og jeg kan ikke annet enn å takke alle som har hjulpet meg dit.

De siste årene har Begum vært involvert i organisasjonen AbleGamers, som hjelper de med funksjonsnedsettelser å være aktive innenfor spill.

Da både bilen hans og laptoppen gir ad undas etter storturneringen Evo i 2016, fikk han ikke til å streame eller å komme seg til turneringer – men etter en telefon til AbleGamers for å høre om han kunne kjøpe en billig laptop endte han opp med et sponsorat istedet.

Dermed fikk han muligheten til å reise rundt igjen – og når han ikke strømmet eller konkurrerte selv, trente han flere andre spillere.

– Jeg liker at spillere med funksjonsnedsettelser ikke blir behandlet annerledes. Alle som har meldt seg på har lyst til å vinne, og det er akkurat sånn det skal være.

Dødsfallet kom uventet på familien, som skriver at de er knust – og at de ønsker at fansen deler historier om Michael. Han etterlater seg to søsken og mamma Josefina.

– Han var «one of a kind» og vil alltid være hjertet i familien, skriver de på Twitter. Posten har i skrivende stund blitt sett mer enn 3,1 millioner ganger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3