Den nye Sony-sjefen: - Håndholdt er en viktig del av PlayStations økosystem

23. mai 2018 11:45

(PressFire.no): Sonys satsing på håndholdt spilling har ikke vært en unison suksess – PlayStation portable, eller PSP, kan ikke omtales som noe annet enn en suksess. Spesielt i hjemlandet Japan.

Oppfølgeren PlayStation Vita har imidlertid vært en fiasko og Sony runder nå av produksjonen av spill til konsollen.

Samtidig har Nintendo hatt enorm suksess med både Nintendo 3DS og hybridløsningen med Switch.

Så hva skjer videre med Sony og håndholdt spilling?

Ifølge den nye sjefen, John Kodera, er håndholdt spilling en viktig del av spillsatsingens økosystem. Det sier han i et nytt intervju i Tokyo, rapporterer Bloomberg.

Kodera hinter også om at de tenker i samme baner som Nintendo sin hybridkonsoll.

- Min mening er at, i stedet for å separere håndholdte spill fra konsoller, det er nødvendig å fortsette å tenke på det som en metode for å levere flere spillopplevelser og utforske hva kundene ønsker fra håndholdt spilling.

Videre avslører han at de vurderer flere muligheter og at tiden ikke er riktig for å avsløre spesifikk maskinvare.

Den nye sjefen har åpenbart andre tanker enn Andrew House, som i fjor sa at han ikke så noen markedsmuligheter for en håndholdt.

Kodera kommenterte også en eventuell arvtager til PS4, hvor han avslørte at de fokuserer på en konsoll som er enkel å lage spill til og forenkling av produksjonen av selve konsollen.

De hører også med til historien at et i fjor dukket opp et Sony-patent som ligner på tilnærmingen til Nintendo med Switch – et slags nettbrett med to håndskaper på sidene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3