Dette bildet fra 1889 viser Nintendos opprinnelige hovedkvarter

Kyoto by feirer 150 år siden Meiji-perioden med historien om det som skjedde i årene før selskapet startet.

23. januar 2018 21:42

(PressFire.no): Dette bildet her har nylig poppet opp på nettet og skal vise hovedkvarteret til Nintendo slik det så ut i 1889, året selskapet ble grunnlagt.

Bildet har dukket opp som en del av «Meiji 150»-prosjektet byen Kyoto har gående i disse dager. Dette er et jubileum som feirer at det er 150 år siden den japanske Meiji-perioden startet.

Sammen med det sjeldne bildet er en hittil ukjent historie om hvordan Nintendo-grunnlegger Fusajiro Yamauchi opprinnelig var sjef for et selskap som drev med sement, kalt Haiko.

Navnet hans var opprinnelig Fusajiro Fukui, men han ble i voksen alder adoptert av sjefen sin, Naoshichi Yamauchi. Dette var (og til en viss grad fortsatt er) en ganske vanlig ting å gjøre i Japan, ettersom det gjorde at en sjef uten en sønn å gi selskapet videre - og dermed sørge for at det fortsatt var en familiebedrift.

Fusajiro gikk derimot i en litt annen retning. I 1889 startet han Marufuku Nintendo Card Co, og resten er spillhistorie. Sementsjappa Haiko er forøvrig også fortsatt i full sving.

Om du vil vite litt mer om fortida til Nintendo skreiv vi nylig en artikkel om emnet her, som tar for seg historien fra det hele startet til de lagde sine første konsoller - lenge før NES.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3