Diskdrevet til PS5 Slim krever internett

26. oktober 2023 14:27

(PressFire.no): Sony annonserte for litt siden at en slankere versjon av PlayStation 5 er på vei – og allerede er den dukket opp i butikker i USA (her hjemme kommer den en gang før jul).

Konsollen er rundt 30 prosent mindre og har et avtagbart diskdrev. Det betyr i praksis at den heldigitale konsollen er standardversjonen, men at et diskdrev kan settes på (noe som sikkert sparer Sony for produksjonskostnader).

Bilder av eskene til den nye versjonen av konsollen har nå begynt å gå rundene i sosiale medier, og det tok ikke lang tid før noen la merke til at at teksten på esken hadde informasjon om at internett må være tilgjengelig:

Med andre ord: Om du ikke har internett, så får du ikke brukt diskdrevet.

De fleste som kjøper en PS5 har nok internett, men som Digital Foundrys John Linneman påpeker på Twitter, så kan det bety problemer om noen år.

For hva skjer dersom serverne som styrer denne autentiseringen skrus av en gang i fremtiden? Vil det da ikke lenger være mulig å bytte ut diskdrevet dersom det går i stykker?

Sony har ikke gått ut og sagt akkurat hva denne autentiseringen gjør, men det gjettes i sosiale medier på om det har noe med lisenspenger Sony må betale til Blu-ray Disc Association per aktive enhet.

Å kreve internettilgang på konsoller er ikke et nytt fenomen: Både PlayStation 4, Xbox One og Xbox Series-maskinene må ha internett den første gangen du setter de opp – men Sony fjernet dette kravet med PS5.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3