Er vi i ferd med å miste spillhistorien?

Vi snakker om skremmende ny statistikk i ukas Rad Crew-podcast.

13. juli 2023 12:04

(PressFire.no): Ifølge en studie fra The Video Game History Foundation og The Software Preservation Network er 87 prosent av spillhistorien før 2010 ikke tilgjengelig på noen annen måte enn bruktkopier eller emulering. Vi diskuterer hva dette betyr i ukas episode, og vi håper dette kan være en «wake-up call» for bransjen - selv om vi ikke tør håpe at de store utgiverne egentlig bryr seg.

Vi snakker også med skaperen av «Arcade Paradise», det kritikerroste spillet hvor du driver vaskeri og arkade tidlig på 90-tallet. Andreas Firnigl snakker om sine inspirasjoner for spillet og mye mer i et intervju vi tror dere vil digge!

Og apropos spill som går tapt, i ukas Topp 5 tar vi for oss maskinvare som feilet kommersielt de siste ti åra, noen som husker Ouya eller Kinect?

Jeg lufter også en tanke for de andre på showet: Hva om jeg begynte å spille «Warframe» igjen. Hva om jeg ble skikkelig avhengig av «Warframe» igjen? Hvem skal stoppe meg?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3