EU godkjenner Activision-oppkjøpet

15. mai 2023 20:57

​(PressFire.no): For noen uker siden ble Microsoft gigantoppkjøp av Activision Blizzard blokkert av britiske konkurransemyndigheter.

Saken er anket, og i mellomtiden gjøres den samme prosessen i en rekke andre land, som alle må godkjenne oppkjøpet. USAs forbrukertilsyn har også stevnet selskapene for å forsøke å stanse det.

Nå går EU inn for å godkjenne det 600 milliarder kroner store oppkjøpet.

Kommisjonen konkluderer med at konkurransen i markedet ikke skades dersom Microsoft kjøper Activision Blizzard, selv om selskapet skulle gjøre alle spillene eksklusive til sine plattformer.

EU har derimot påpekt at strømming av spill vil kunne bli stort i fremtiden, og at oppkjøpet vil potensielt kunne skade konkurransen på det markedet dersom det blir gjennomført. Dette var punktet som gjorde at Storbritannia satte ned foten.

Microsoft har derimot kontret med et tilbud som gjør at EU mener at oppkjøpet vil gjøre strømmemarkedet bedre – og følgelig kommer godkjennelsen med noen betingelser som varer i ti år:

  • Microsoft må la forbrukere strømme alle Activision Blizzard-spill de eier på alle strømmetjenester. Microsoft kan ikke låse spillene til Game Pass-strømming.
  • Microsoft må la strømmetjenester tilby Activision Blizzard-spill.

Med andre ord: Microsoft vil gjøre spillene til Activision og Blizzard tilgjengelige på alle strømmeplattformer de neste ti årene. Etter dette kan de øyensynlig gjøre hva de vil.

Oppkjøpet vil ikke kunne gjennomføres dersom Storbritannia ikke endrer på sitt standpunkt. Saksgangen for anken er derimot litt spesiell: Ankeretten vil ikke vurdere selve standpunktet, men kun kikke på arbeidet som er gjort – Microsoft må kunne bevise at konkurransetilsynet har opptrådt uforsvarlig eller gjort saksfeil.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3