Fjerner Game Pass Console og øker prisen på Game Pass Ultimate

10. juli 2024 11:14

(PressFire.no): Microsoft har varslet at de endrer på Game Pass-strukturen igjen.

Dette høres kanskje kjent ut, for det er bare drøye året siden ble det klart at Xbox Live ble pensjonert og erstattet av Xbox Game Pass Core - som gjorde at vi hadde følgende oppsett:

Men om ikke lenge kommer Microsoft til å pensjonere Game Pass Console helt for nye brukere.

I stedet vil en ny variant, kalt Xbox Game Pass Standard, ta plassen til den.

«Standard» vil inneholde det samme som «Console», men fjerner muligheten til å få spill på lanseringsdagen. Altså vil du ikke få «Call of Duty», for eksempel, før et senere tidspunkt.

Derimot vil den nye varianten inkludere «Core», så du trenger ikke kjøpe dette separat for å spille på nett - men prisen blir derimot noe høyere enn den gamle Game Pass Console. Akkurat hva den norske prisen blir vites ikke enda, men i USA blir den 15 dollar, opp fra 11 dollar.

Om du allerede er på Game Pass Console vil du kunne fortsette denne som før (Microsoft har ikke satt noen sluttdato), men om du da endrer eller avbryter den må du velge mellom Standard eller Ultimate. Du vil fortsatt få «dag én»-spill.

Game Pass PC vil forbli slik den er i dag, med «dag én»-spill, bortsett fra en økning i pris fra 99 til 119 kroner per måned.

Det samme gjelder Game Pass Core, som beholder månedsprisen sin, men om du kjøper et år i slengen vil dette nå koste 649 kroner - opp fra 599.

Ultimate vil på sin side nå bli den eneste plassen du får «dag én»-spill på konsoll, og der skrus prisen opp fra 139 til 179 kroner per måned.

Microsoft økte også prisen på Game Pass Ultimate for et år siden, da fra 125 kroner. Det betyr at økningen har vært på mer enn 43 prosent på et år.

Endringer (pris per måned)

Med andre ord vil vi nå få denne sammensetningen:

Utgår for nye brukere: Game Pass Console. Kan derimot fortsatt benyttes av de som har et aktivt abonnement der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3