Fløy 1600 kilometer for å banke opp MMORPG-spiller

Risikerer 45 år i fengsel.

28. juni 2024 10:10

(PressFire.no): En 20 år gammel mann fra Newark, New Jersey, er arrestert og siktet for drapsforsøk og væpnet innbrudd etter at han skal ha angrepet en annen person i hjemmet sitt med hammer.

Det meldte politisjef i Nassau kommune, Bill Leeper, under en pressekonferanse. Nassau ligger rett utenfor Jacksonville, Florida.

– Dette er en merkelig en. Noen ting får deg til å si «hmm», andre er det vanskelig å drømme opp. Noen ting får deg til å gå «hva i all verden var det han tenkte på?», og andre «dette kommer du ikke til å tro på».

– Denne saken får deg til å så alle disse tingene.

Angrepsmannen og offeret skal ha kranglet i MMORPG-spillet «ArcheAge» fra XL Games, noe som fikk angriperen til å sette seg på flyet fra New Jersey til Florida – en tur på mer enn 1600 kilometer.

Til sin mor skal han ha sagt at han skulle besøke en venn, men da han kom fram kjøpte han en hammer og møtte opp hjemme hos den andre spilleren.

Døren var ikke låst, og den forulempede møtte plutselig en svartkledd mann med maske da han kom ut fra rommet sitt. Han skal ha blitt slått en gang i hodet med hammeren, men greide sammen med stefaren sin å legge angriperen i bakken og tilkalle politiet.

Foto: Nassau County Sheriff Department

Skadene skal ha vært alvorlige, men ikke livstruende.

Under avhør skal angriperen kun ha sagt at den han angrep var en «slem person på nett», før han spurte om hvor lang tid i fengsel han kunne få.

– Jeg sa at det kommer til å være en lang tid til du får spilt dataspill igjen, forteller Leeper.

– Denne hendelsen er en brutal påminnelse om at interaksjoner på nett kan få potensielle konsekvenser i den virkelige verden.

Angriperen risikerer til sammen 45 år i fengsel for angrepet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3