Games Done Quick har nå samlet mer enn en halv milliard kroner

8. juli 2024 13:03

(PressFire.no): Speedrun-arrangør Games Done Quick har akkurat lagt lokket på den siste utgaven av «Summer Games Done Quick» - en årlig sommerfest der mer enn 100 spill dundres gjennom på raskest mulig tid.

Eller på merkeligst mulig måte da, sånn som da hunden Peanut Butter spilte gjennom «Ken Griffey Jr. presents MLB».

https://www.youtube.com/watch?v=m2FZKJ4QBdA

Sendingene tiltrekker seg hundretusenvis av seere (i tillegg til de tusenvis i salen), og det samles inn penger til veldedige formål.

I år ble mer enn 26,5 millioner kroner samlet inn til Leger uten grenser, og det hele ble rundet av med en gjennomspilling av «Super Mario RPG».

Det gjennomføres som regel et par store sendinger i løpet av året, med noen av-arter strødd innimellom en gang i blant - og gjennom årene har disse speedrun-sendingene samlet inn en svimlende sum med penger.

Om vi plusser sammen de to sendingene arrangert i år med alle siden oppstarten i 2015 så har det nå blitt samlet inn over en halv milliard kroner til diverse veldedige formål. (539 millioner, for å være eksakt.)

Neste runde er «Awesome Games Done Quick» 5. januar, men før den tid kan vi også kose oss med «Flame Fatales» - en spinoff som fokuserer på kvinnelige speedrunnere 18. til 25. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3