Gir opp «The Sims»-utfordrer

«Life by You» kanselleres.

18. juni 2024 10:03

(PressFire.no): Svenske Paradox Interactive («Cities Skylines») varsler i en pressemelding at de dropper sitt kommende «Life by You».

Spillet ble annonsert i starten av 2023 og skulle være en ambisiøs utfordrer til «The Sims»-serien. En rekke underliggende systemer skulle gi spilleren total kontroll over figuren sin, og planen var å la moddere få frie tøyler gjennom «Creator Tools».

https://www.youtube.com/watch?v=U9c3WEYTJIU

Men nå er det altså over og ut, og Pardox skriver at spillet ikke greide å bli helt slik de hadde sett for seg.

– I en lang tid så hadde vi et håp for «Life by You» og potensialet vi så i det, men det er nå klart at spillet ikke kommer til å møte forventningene våre, skriver studiosjef Fredrik Wester.

– En versjon som vi hadde vært fornøyd med er for langt unna, og derfor har vi tatt den vanskelige beslutningen om å kansellere utgivelsen. Fremover så skal vi prestere på et mye høyere nivå, og det er åpenbart at vi må jobbe mye med det.

Wester skriver også at studioet har slitt i det siste – lanseringen av «Cities Skylines 2» har vært en aldri så liten katastrofe.

– Vi har levert dårlig med de siste utgivelsene. Selv om vi nå starter nye prosjekter på en annen måte, så er det klart at vi må gjøre enda større endringer slik at kvaliteten blir jevnere og lovnadene vi gir leveres.

– Vi må evaluere hvordan vi styrer prosjekter og organisasjonen, for vi ønsker og skal bli bedre. Vi har en veldig solid finansiell posisjon og en sterke kjerne av spill i porteføljen som gjør oss trygg på fremtiden.

Kanselleringen av «Life by You» gjør at selskapet må skrive av 208 millioner svenske kroner (212 millioner norske) i tap.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3