Google tester ut spilling i nettleseren på YouTube

8. september 2023 13:45

​(PressFire.no): Google har begynt testing av spillbare småspill rett i nettleseren på YouTube.

Som en glorifisert 123spill.no har selskapet lagt til spill som en del av feeden hos de som er inne på videoplattformen, og som kan spilles både på mobil og PC.

Det er ikke snakk om strømming av spill, slik Google Stadia var, men heller slik de gode gamle flash-spillsidene var.

Ifølge Wall Street Journal skal bare ett spill, «Stack Bounce», er med i denne testen. Google selv skriver at «Playables», som de kaller det, vil være tilgjengelig for et «begrenset antall brukere»

– Vi starter testingen av en ny opplevelse på YouTube som vi kaller «Playables». Playables er spill som kan spilles direkte på YouTube på både mobile enheter og datamaskiner, skriver selskapet.

Du kan selv prøve spillet her om du ikke har tilgang via YouTube.

De aller mest observante vil kanskje huske på at en av lovnadene til Google Stadia var at du etter hvert ville kunne hoppe rett inn i spill som streamere spilte med chatten sin – uten noen form for nedlasting eller slikt.

Om dette er første ledd til å få til noe sånt igjen vites ikke, men skalaen på testen og måten spillet fungerer på virker ikke å tilsi at dette er en forlengelse av Stadia.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3