I 2007 skulle «Goldeneye» pusses opp, men spillet ble aldri lansert – nå har en fullstendig gjennomspilling dukket opp

Sier spillet skal legges ut i år.

30. januar 2021 15:19

(PressFire.no): Det var i 2007 at ryktene om en full oppussing av det klassiske Nintendo 64-spillet «Goldeneye 007» gikk rundene på nettet.

Spillet skulle slippes til Xbox 360 via Xbox Live Arcade, og det var originalutviklerne i Rare som stod bak det hele. Faktisk dukket det opp skjermbilder i diverse medier, noe som fikk fråden til å skumme ekstra hos blodfansen.

Dealen med å lage spillet på nytt hadde derimot en rekke fartshumper å komme seg over – koden til spillet var deleid av Nintendo og Rare, Activision eide lisensen til James Bond, mens Microsoft eide Rare – og til syvende og sist ble ikke partene enige om noe som helst.

Ifølge ryktene var det Nintendo som satte ned foten, ettersom de ikke ville få noe igjen for en utgivelse, der Microsoft visstnok kun var villige til å gi de lov til å gi ut originalspillet på Wii via konsollens Virtual Console-tjeneste.

Men spillet var etter sigende nesten helt ferdig, og rundt 2010 ramlet det ut en rekke videoer og skjermbilder – og gjennom årene har bare mer og mer kommet ut.

Klassisk!

Nå virker det derimot som om vi snart skal få spille herligheten selv. En YouTuber ved navn Graslu00 har lagt ut en fullstendig gjennomgang av spillet på sin kanal.

Spillet har vært i hendene til folk i årevis, visstnok lastet ned via Xbox-tjenesten PartnerNet – en tjeneste for utviklere som lot de lage og teste Xbox Live-spill uten å være koblet til det åpne Live-nettverket.

For å mimre litt på siden: PartnerNet var også (for de av oss som anmeldte spill) hvor debug-maskinene sendt ut av Microsoft, som vi brukte til å anmelde spill før lansering, koblet seg til for å la oss spille eller laste ned uferdige spill. Minnene går tilbake til utallige oppdateringer og vanskeligheter, og bokstavelig talt falske kredittkortopplysninger brukt for å fylle på «penger» for å «kjøpe» spillene. Good times!

Uansett – en versjon av «Goldeneye» skal ifølge Graslu00 slippes på nettet en gang i løpet av 2021, men at det ikke kommer til å være han som legger det ut.

- Jeg tar ikke risikoen ved å gjøre det, sier han. Sikkert lurt.

Så får vi se da, om vi endelig får spille det hele. Sjekk ut gjennomspillingen under her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3