I mai blir det spillpodcast-bonansa i Oslo

Ni podcaster inviterer til fest.

21. mars 2023 14:06

(PressFire.no): I mai er det duket for spillpodcast-bonansa i Oslo, når ni av de mest populære podcastene som omhandler spillkulturen inntar scenen på Tilt.

Det blir bortimot en hel dag med spillprat lørdag 27. mai, der retro-podcasten cd SPILL starter haraballet klokka 13:30.

Etter disse kommer Muskelnerdene, Nerdelandslaget, Spæll, Level Up, Rad Crew, Spillmatic, LOLbua og DåseRage – som ikke avslutter før forholdsvis sent på kvelden.

Jon Cato Lorentzen (Foto: Krillbite)

En av arrangørene bak Tiltcast er Jon Cato Lorentzen, som også er med i LOLbua. Han forklarer at dette er den tredje utgaven av pratefesten, men at det har vært et avbrekk på grunn av koronapandemien

– Spillpodcastene i Norge har veldig sammensveisede og positive communities og de fleste som hører på spillpodcaster hører gjerne på mer enn en, sier Lorentzen.

– Ved å samle alle på samme scene gjennom en hel dag gir vi lytterne muligheten til å møte sin egen favorittpodcast og samtidig bli eksponert for mange andre spennende spillpodcaster som kanskje kan falle i smak. Og ikke minst får man møtt mange andre medlyttere med felles interesser.

Det blir rundt halvtimen til 50 minutter per podcast, som tas opp live-on-tape, og Lorentzen sier at de fleste blir å henge med etterpå – og at det kan kjøpes effekter.

Rad Crews Jostein «Jossebass» Hakestad sier de gleder seg til å møte fansen igjen etter avbrekket.

– Vi har vært med på Tiltcast siden den første, og det har alltid vært et fantastisk sted å møte fans, sier Hakestad.

– Vi gleder oss til å gi folk et show som er 100 prosent Rad Crew, i selve tempelet av gaming i Oslo.

Fra Spillmatics show under Tiltcast i 2018.

Også Nerdelandslaget ser frem til kaoset som kommer når ni podcast-redaksjoner skal prate høl i huet på de oppmøtte.

– Full sal, stormende jubel og masse fine folk sier vel ingen nei takk til, sier Andreas Hedemann i den populære podcasten.

– Det fineste med arrangementer som dette er at det knyttes fellesskap på tvers av de ulike spillredaksjonenes lytterbaser og at det oppleves som en veldig genuin og ujålete feiring av spillglede.

Han lover høyt trøkk fra sine egne:

Tidspunktene.

– For vår del kommer vi med et høyenergisk liveshow med premier, konkurranser, humor, musikk, følelser, sterke meninger, ordspill og gjester.

Arrangementet er gratis, men det blir 18-års aldersgrense etter klokken 18:00, som er da Rad Crew går på scenen.

Jon Cato Lorentzen kommer samtidig med et stikk til kommersielle podcaster, og sier mye av det beste med  formatet er at podcastene er skapt av amatører.

– Jeg mener at noe av hjertet og sjelen til podcaster som konsept er at de er skapt av amatører med nysgjerrighet og lidenskap for temaet de lager podcast om, og at de ikke først og fremst er laget av kommersielle hensyn.

– Derfor har vi valgt ut spillpodcaster som er gratis og tilgjengelig for alle, og valgte også å gjøre arrangementet gratis for å gi flest mulig sjansen til å delta. Det kommer til å bli fullt, men det blir bare gøy.

Mer informasjon om arrangementet, som altså går av stabelen 27. mai klokka 13:00, er å finne på Facebook.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3