danser ikke like mye disse dager.
(PressFire.no): I morgen skal det stemmes i det britiske parliamentet over statsminister Theresa Mays Brexit-avtale med EU.
Avstemningen har blitt utsatt tidligere, av den enkle grunn at flesteparten i parliamentets underhus slett ikke ønsker denne avtalen – og dermed håpte May å kunne reforhandle avtalen i mellomtiden, og få økt støtte.
Det har ikke gått som ønsket. Nå er tiden over, og avstemningen står altså i morgen. Det virker dermed duket for en såkalt «no-deal Brexit», der Storbritannia rett og slett kan komme til å forlate EU uten noen form for avtaler.
Storbritannias eksisterende avtaler med EU opphører etter 30. mars.
Resultatet av noe slikt er uhørt og ukjent, og redselen er at industrier i Storbritannia som eksporterer til andre land vil lide stort – noe som inkluderer spillindustrien, som i fjor bidro med 31 milliarder kroner til den britiske økonomien.
Britiske utviklere frykter en usikker økonomisk fremtid, men også hvordan reglene for informasjonsflyt mellom landene kan påvirkes, og hvordan lagring av data vil endres når Storbritannia ikke lenger inngår i EU-lovene.
Flere er også usikre på hvordan fremtidig samarbeid over landegrenser, rekruttering og ansattkontrakter vil foregå. Hvilke rettigheter nyansatte vil ha er også uklart.
15 prosent av alle utviklere i britiske spillselskaper er EU-borgere, mens ytterligere fem prosent kommer fra land utenfor EU. Det er langt høyere enn resten av landet, hvor 6,8 prosent av arbeidsstaben kommer fra EU.
Mye av uklarheten i spillbransjen skyldes manglende informasjon fra myndighetene. Ifølge GamesIndustry.biz har britiske myndigheter lagt ut en rekke forslag til tiltak og informasjonsskriv til spesifikke industrier dersom en «no deal»-skjer – men ingen slike foreligger for den voksende spillbransjen.
Nettsiden har også en rekke sitater fra britiske utviklere om hvordan de ser på Brexit.
Flere utviklere er også usikre på hvordan skattelovginingen vil bli, og hvordan salg til utenlandske spillere vil foregå etter Brexit, eller salgt via amerikanske tjenester som Steam.
Tidligere har alt vært løst via EUs avtaler med USA, men ting ser altså langt mørkere ut om en avtale mellom EU og Storbritannia ikke foreligger.