IGN kjøper Eurogamer, GamesIndustry, VG247, Rock Paper Shotgun og flere nettsider

22. mai 2024 11:52

(PressFire.no): Spillnettsiden Eurogamer ble grunnlagt i 1999 under paraplynavnet Eurogamer Network – og har over årene vokst til å ha en rekke nettsider i porteføljen.

For ti år siden skiftet det hele navn til Gamer Network, og inkluderer i dag nettsider som Eurogamer, GamesIndustry.biz, Rock Paper Shotgun, VG24/7 og Dicebreaker. I tillegg har de eierandeler i Outside Xbox, Digital Foundry og Hookshot – der sistnevnte igjen eier NintendoLife, PushSquare, PureXbox og Time Extension.

I 2018 ble hele greia kjøpt opp av ReedPop, et selskap som fokuserer på arrangementer, og som både har arrangert PAX og som skulle arrangere E3 før det gikk dukken – men bare fem år etter ble det klart at de ønsket å selge.

Og nå har Gamer Network altså blitt solgt igjen – denne gangen til den amerikanske organisasjonen IGN Network.

Disse eier også en del undersider, som MagGenie, HowLongToBeat og Humble Bundle fra før, men den desidert største er selve IGN-nettsidene, som tar for seg populærkultur og har eksistert siden midten av nittitallet.

Rett etter oppkjøpet ble klart kom de første rapportene om oppsigelser i Gamer Network. Akkurat hvor mange det er snakk om er ikke kjent, men GamesIndustry sin ansvarlige redaktør Brendan Sinclair har angivelig fått sparken – i tillegg til redaktør Alice Bell hos Rock Paper Shotgun og Stephany Nunneley-Jackson hos VG24/7.

Ifølge journalist Nathan Grayson skal så godt som alle underavdelinger av Gamer Network være rammet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3