Investorene stemte for rapport om diskriminering og trakassering hos Activision Blizzard

Men styret sier de ikke trenger å gjøre det.

22. juni 2022 13:48

(PressFire.no): Activision Blizzard har avholdt sin årlige generalforsamling, hvor investorer har avgitt stemmer på en rekke forslag.

Der ble det bestemt at dages styre vil fortsette som før, men mer interessant var kanskje stemmingen over et forslag til at Activision skulle utrede en årlig rapport som viste omfanget av trakassering og kjønnsdiskriminering i selskapet.

Les også: Activision-styret frifinner seg selv – etter å ha etterforsket seg selv.

Forslaget til en slik rapport ble lagt fram av staten New York, og kulle være gjennomsiktig når det kom til hvor mye penger selskapet brukte på forlik i trakasseringssaker, hvilke og hvor effektive tiltak var for å motarbeide slikt, og hvor mange tilfeller som ble rapportert inn.

Activision anbefalte å stemme mot innførselen av en slik rapport, og mente det var bedre å bruke tiden på å jobbe for å bedre situasjonen enn å lage «enda en rapport».

Men mer enn to tredeler av stemmene fra investorene gikk likevel i favør av å publisere en slik rapport hvert år. Activision påpeker derimot i sine styringsdokumenter at dette ikke betyr ​at de kommer til å innføre dette.

I stedet skriver selskapet i en uttalelse at de vil «vurdere» forslaget.

– Vi setter stor pris på investorenes perspektiver, skriver styret.

95 prosent av investorstemmene gikk i mot et annet forslag fra investorene som gikk ut på å innføre en ansattrepresentant i styret.

Norge, via Oljefondet, eier omtrent én prosent av aksjene i Activision Blizzard. Fondet stemte for å gi ut den nevnte årlige rapporten, og stemte også for å beholde det nåværende styret i et år til.

Fondet stemte også mot å ha et nytt styremedlem valgt av de ansatte.

Activision Blizzard skal selges til Microsoft i løpet av forholdsvis kort tid, dersom myndighetene godkjenner salget.

I følge dokumentene til årsmøtet vil Bobby Kotick motta 14,4 millioner dollar, rundt 143 millioner kroner, i fallskjermløsning dersom han avskjediges i forbindelse med oppkjøpet.

Oljefondet stemte for øvrig mot salget til Microsoft.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3