Kommentar: LL35 i beta – hva betyr det?

NRK svarer på kritikken.

3. juni 2022 11:21

(PressFire.no) KOMMENTAR: I kommentaren “Fyll, pissing og dataspill – NRKs millionsatsing på gaming er i gang” gir Erik Fossum krass kritikk til NRKs gaming-satsning, LL35. Som prosjektleder for LL35 står jeg for alt vi har sendt hittil, og forklarer gjerne hvorfor.

Øyvind Helland, prosjektleder LL35 (Foto: Privat)

Vi hadde valget mellom å starte i beta-modus og bygge prosjektet sammen med publikum, eller å vente i noen måneder på at all teknikk, grafikk, utsnitt og innhold hadde vært gjennomtestet nok til å kalle det en TV-lansering i stedet. Selv da ville vi vært i konstant utvikling, men jeg synes det første kler Twitch og vår målgruppe bedre.

Som du påpeker har vi ikke gått bredt ut, verken på nrk.no eller noe annet sted. Vi har valgt å gå kun til de som selv oppdager oss på Twitch, inntil videre.

Du referer til “early access” i spill som noe tøysete NRK ikke burde drive med, men hvorfor ikke? Vi oppgraderer og utvikler huset videre fra dag til dag. Vi ønsker å bygge prosjektet sammen med kjernemålgruppa vår og vi har allerede fått utrolig god nytte av å ha publikum med oss på chat hele veien, som vi ikke hadde fått hvis vi hadde testet her ute alene. De som følger oss så langt er også i all hovedsak positive til å få bidra og påvirke såpass tidlig i prosjektet.

Betaen er nå tre veldig hektiske uker gammel, og vi har 20 dager gaming, to dager esport-sluttspill, en Eurovision-stream, Champions League-finale, og en brettspill-stream bak oss. I noen av disse streamene har profilene tatt en pils, til fotballen hadde de et rolig vorspiel og etter brettspillet drakk de seg fulle. Som er den ene gaming-frie dagen du har valgt å basere kommentaren på.

Ikke kun gaming

LL35 skal ikke kun vise gaming, det er det mange på Twitch og YouTube som gjør utmerket allerede. Vi skal vise unge gamerliv i et teknologispekket gaming-hus – med alt det innebærer. Målgruppa vår er unge voksne gamere. Så håper jeg også andre vil følge med på sikt, og delta selv, men det vi skal vise er stort sett frie og ekte, unge gamerliv.

Det innebærer at de noen ganger lager mat, ser på film, spiller rollespill eller brettspill i stedet for CS, slik de gjorde denne dagen du refererer til. Det innebærer også at de kan ta seg en fest når de får lyst til det, for egne penger, som de gjorde denne dagen. Festen var ikke en del av vårt planlagte innhold, men dette velger profilene selv og vi viser det som er deres ekte liv.

Jeg synes innlegget ditt er litt usaklig, men jeg er likevel ikke uenig i alt du skriver. Man kan godt mislike at unge voksne gamere også liker å feste og snakke om sex, men det er nå slik det er. Så handler dette for meg om at vi har valgt å være live i beta. Altså at vi har valgt å gå på lufta med en uferdig versjon av prosjektet.

Så ja, det gjenstår mye jobb, men når vi sånn som i dag får opp grafikken med oversikt over dagens sending, og tester 3D-printeren i stedet for å vise fjorden, og møtes av engasjerte seere i chatten som umiddelbart kommer med tips og innspill, ja, da vet jeg at dette er riktig måte å gjøre det på. Det er gull vi ikke får i en ferdig TV-produksjon.

Derfor har vi valgt å gå under radaren. Så vi kan lage dette sammen med de vi lager det for, fra start.

Fra kommentaren din skjønner jeg at dette ikke er din stream i dag Erik, og det er greit. Jeg håper du vil gi oss tid og en ny sjanse utpå høsten. Du er hjertelig velkommen - også i selve huset. Sees der?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3