Legger ned «Overwatch»-ligaen

9. november 2023 12:22

(PressFire.no): Det var i juli at Activision Blizzard gikk ut og innrømte at «Overwatch 2»-lanseringen ikke hadde gått helt slik de hadde sett for seg.

I sine kvartalsrapporter meldte selskapet at engasjementet rundt spillet var «synkende», og at spillerne brukte mindre penger i spillet enn antatt.

Der ble det også klart at fokuset på e-sport var heller vaklende fra utviklernes side, og at lagene som er involvert i ligaen skulle stemme over fremtiden.

Dersom lagene bestemte seg for å oppløse ligaen, som de angivelig betalte enorme summer for å være en del av, må Activision Blizzard punge ut rundt 60 millioner kroner til hvert lag i kompensasjon – til sammen rundt 1,1 milliarder kroner.

Det har lenge vært rapportert at det er stor misnøye blant lagene som kjøpte seg inn i ligaen for flere hundre millioner kroner da hypen rundt e-sport var størst – og angivelig har Activision Blizzard endret helt på hvordan ligaen fungerer.

Det har heller ikke vært særlig stort engasjement rundt «Overwatch» som e-sport, med tidvis svært få seere – faktisk er seerrekorden fortsatt fra den aller første «Overwatch League»-sendingen fra den aller første dagen til ligaen i januar 2018.

Og nå kommer beskjeden om at proffdelen av «Overwatch» er ferdig. Overwatch League legges ned.

I en uttalelse til GGRecon.com sier Activision Blizzard at de «beveger seg vekk fra Overwatch League og utvikler Overwatch-esport i en ny retning».

–Vi er takknemlige overfor alle som har gjort ligaen mulig, og vi fortsetter å fokusere på å bygge videre på vår visjon om et revitalisert e-sportprogram.

Mer info skal komme senere, visstnok.

Akkurat hvordan en ny liga, eller hva enn den nye e-sportsatsingen, om noen, blir, vites ikke. Det har derimot gått rykter om at Activision Blizzard har ønsket et samarbeid med Saudi-Arabiske ESL.

ESL kjøpte i mars det amerikanske selskapet Esports Engine, som driver Activision Blizzards e-sportdel av «Call of Duty».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3