Macron sier han vil satse på gaming – to måneder etter han sa opptøyer var gjort av gamere

19. september 2023 10:38

​(PressFire.no): Det er i et lengre innlegg på Twitter / X at Frankrikes president Emmanuel Macron kommer med en beklagelse til spillinteresserte.

For et par måneder siden gikk Macron ut og kommenterte demonstrasjonene som har pågått i landet – både som følge av en upopulær økning av pensjonsalderen og politivold som tok livet av en 17 år gammel gutt.

Sistnevnte gjorde at svært mange unge tok til gatene, og store politistyrker ble satt inn.

Macron uttalte da at «det er en følelse av at de bor på gatene, som i dataspillene de er beruset på» om demonstrantene. Han anklagde både dataspill og sosiale medier for å spille en stor rolle i opptøyene.

Men nå snur han.

– Jeg skremte gamerne, starter han innlegget sitt med.

– Men jeg har alltid ment at dataspill er en mulighet for Frankrike, for våre unge og deres fremtidg, for jobber og økonomien. La meg være mer klar.

Han sier videre at uttalelsene hans var fordi dataspill-prat har blitt brukt til å bagatellisere vold i sosiale nettverk, og at det er volden han tar avstand fra – ikke dataspill.

– Dataspill er kultur, underholdning og et skue!

Han fortsetter innlegget med å skryte av hvordan dataspill samler mennesker og utviklingen av spill gir muligheter for arbeidstakere innenfor et bredt spekter av yrker.

– Dataspill er en viktig del av Frankrike. «Assassin's Creed» og «Dofus» (et fransk online-rollespill fra 2004, journ. anm.) er produkter av fransk talent. Vi er stolte av dem, skriver Macron.

Han sier at han ønsker å gi industrien en boost gjennom «France 2030»-planen, en investeringsplan som skal spre 620 milliarder kroner i næringssektoren fram til 2030 – blant annet gjennom satsing på skoler som jobber med dataspill.

– Det er fortsatt mye å gjøre. Dere kan stole på meg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3