Microsoft blokkerer alt ikke-lisensiert utstyr på Xbox

Inkludert kontrollere.

30. oktober 2023 14:37

(PressFire.no): Flere Xbox-brukere rapporterer om feilmeldinger når de plugger i kontrollere eller annet tilbehør som ikke er lisensiert av Microsoft.

Feilmeldingen «0x82d60002» sier at tilbehøret vil slutte å fungere i november – men det begrenses ikke til kontrollere:

– Bruken av ikke-autorisert tilbehør begrenser spillopplevelsen din. På grunn av dette, så vil ikke-autorisert tilbehør bli blokkert og kan ikke brukes etter 12. november. For å få hjelp til å returnere utstyret, sjekk med butikken det kom fra eller kontakt produsenten.

Lisensierte kontrollere og annet tilbehør vil i utgangspunktet ha en Xbox-logo på seg, men selv ikke dette er helt sikkert – har du kjøpt en «falsk» kontroller kan det være at produsenten har jukset det til.

Også headset, mikrofoner, ratt og pedaler berøres av dette.

Det er ikke bekreftet, men angivelig skal feilmeldingen bare komme opp dersom du er koblet til internett og har den siste oppdateringen på Xbox.

På Twitter skriver produsent Brook Gaming fra Taiwan at endringene vil påvirke deres kunder, siden de selger ikke-lisensiert utstyr.

De skriver at flere av deres produkter ikke lenger vil fungere etter 12. november, inkludert «Wingman XB 2 Converter», «XB Fighting Board» og andre.

De beklager til kundene sine og sier de jobber med en løsning på problemet.

Tilbehørsprodusenter må kjøpe lisens av Microsoft for å kunne brukes, men gjennom årene har det vært mulig å kjøpe «falske» produkter til de fleste konsoller.

Nettsiden Windows Central gjetter på at dette har noe med nye regler i verifiseringen av tilbehør fra Microsoft sin side.

Tidligere har det vært umulig for tredjeparter å lage trådløst utstyr til Xbox-konsollene, men Windows Central sier de har hørt at Microsoft nå åpner opp for at dette kan gjøres – og at det derfor blir strengere for de som ikke har lisens.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3