Microsoft presiserer stoppingen av ikke-lisensiert tilbehør

Vil ikke påvirke tilrettelagt utstyr.

1. november 2023 14:08

(PressFire.no): Det var tidligere denne uka at Microsoft begynte å varsle Xbox-spillere om at de snart mister muligheten til å bruke ikke-lisensiert utstyr.

Det betyr at kontrollere og annet utstyr som har blitt produsert uten Microsofts samtykke, som frem til nå har fungert helt fint, ikke lenger vil fungere på Xbox-maskiner.

Allerede har diverse ratt og pedaler blitt stengt ute, og utstyrsleverandører har gått ut og beklaget til sine kunder.

Flere lurte derimot på om dette ville bety slutten for tilrettelagt utstyr som heller ikke er lisensiert – for eksempel utstyr som de med funksjonsutfordringer benytter seg av.

Nå har Microsoft presisert litt nærmere, og sier at alt utstyr som kobles til deres Xbox Adaptive Controller – en «hub» som lar brukere splitte opp en kontroller slik at knapper, stikker og triggere kan separeres ut og håndteres slik man selv vil – ikke vil berøres.

Dette uavhengig om de er lisensiert eller ikke, og kobles til via USB eller jack-plugg. Du vil likevel være nødt til å ha basispakken for Adaptive Controller-en.

Denne nye sperren er likevel kontroversiell: Du vil ikke kunne bruke adaptere som lar deg bruke kontrollere fra andre konsoller, som enkelte kanskje har modifisert til sine behov og bruker på flere plattformer.

Microsoft har også avklart at sperringen av utstyr allerede er i gang – men du vil få to uker på deg fra du plugger inn ikke-lisensiert utstyr til denne slutter å fungere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3