Nintendo har sendt advokatene på Valve for å stanse emulator-utgivelse

Steam-versjonen av Dolphin blokkeres.

27. mai 2023 17:22

​(PressFire.no): For noen måneder siden ble det klart at utviklerne av GameCube- og Wii-emulatoren Dolphin skulle gi ut denne på spillbutikken Steam i løpet av året.

Planen var å benytte seg av Steams innebygde funksjoner som skylagring og achievements, og å lettere distribuere emulatoren.

Men nå har Nintendo kommet på banen for å blokkere lanseringen. Selskapet har sendt advokatene sine på Steam-eier Valve, som har tatt ned emulatorens sider på Steam.

Dette bekreftes også av Dolphin-utviklerne selv, som sier utgivelsen er utsatt på ubestemt tid.

I kravet sitt skriver Nintendo at emulatoren bryter deres opphavsrett ved å inkludere kode som omgår deres kopibeskyttelse av spill.

Det viser seg nemlig at selve Dolphin-emulatoren inneholder nøkler som må til for å spille Wii-spill.

Dette er nøkler som en rekke andre emulatorer krever at du selv henter ut fra konsollen din og legger inn i emulatoren, men Dolphin har altså i en årrekke hatt disse nøklene allerede lagt inn i kildekoden sin. Denne kildekoden ligger åpent for alle på Github.

Disse nøklene brukes til å lese av krypterte Wii-spill i det du starter dem.

Dermed virker det lite sannsynlig at Dolphin noensinne vil komme ut på Steam, og mer sannsynlig at Nintendo nå har fått opp øynene for at programvaren potensielt er ulovlig i seg selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3