Nintendo kjøper Embracer-studio

21. mai 2024 06:00

(PressFire.no): Det har gått sport i å kjøpe utviklere, og mange av plattformholderne har kjøpt en rekke studioer de siste fem-seks årene – og måttet kutte i antall ansatte i etterkant.

Den tredje konsollprodusenten, Nintendo, har ikke vært like hyppe på å åpne lommeboka – de siste årene har de kun kjøpt studioet Next Level Games (som lagde blant annet «Luigi's Mansion 3»).

Men nå blir det et til.

I en investormelding varsler nemlig selskapet at de kjøper Shiver Entertainment fra svenske Embracer Group, hvor det Florida-baserte studioet har jobbet med en rekke høyprofilerte porteringer av spill som «Hogwarts Legacy» og «Mortal Kombat» til Switch.

Embracer kjøpte Shiver i 2021, men har gått på en økonomisk smell det siste året og har solgt unna en rekke av utviklerne de kjøpte bare noen år tidligere.

Nintendo kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet, og sier at det er nettopp erfaringen med å porte spill til Switch som er grunnen til kjøpet.

– Fremover, selv om de blir en del av Nintendo-gruppen, så skal Shivers fokus være de samme, skriver Nintendo.

– Å fortsette å ta i mot bestillinger og porte og utvikle spill til flere plattformer, inkludert Nintendo Switch.

I tillegg til oppkjøpet har Nintendo varslet store utvidelser i Japan. De siste ti årene har de ansatt mer enn 2000 utviklere, og de girer nå opp for å øke dette betraktelig.

I 2022 ble det klart at de hadde kjøpt opp områdene rundt sine to hovedbygg i Kyoto for å bygge et tredje og større kontorbygg.

I utgangspunktet skulle denne nye bygningen være på 12 etasjer – langt større enn de andre to – men selskapet har skrapet de opprinnelige planene og gått for en enda større bygning.

Dette har nok en direkte sammenheng med uttalelser gjort av selskapets president, Shuntaro Furukawa, der han til Famitsu sier det er umulig å unngå «enda lengre, mer kompleks og mer sofistikert utvikling» av spill i fremtiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3