Nintendo setter nye strenge regler for deling av spillinnhold på nett

26. oktober 2023 17:21

(PressFire.no): Nintendo har oppdatert sine brukervilkår for å benytte seg av video og bilder fra deres spill, bare dager etter at de oppdaterte sine brukervilkår for å avholde turneringer i sine spill – en kontroversiell endring som blant annet gjør at idrettslag og ungdomsklubber må spørre om lov for å få arrangere turneringer.

Disse nye retningslinjene omhandler bilder og video delt på «online video- og bilde-delingsplattformer», men Nintendo skriver at de ikke begrenser seg til bare YouTube, Twitch eller noen av de typiske plattformene.

De nye retningslinjene forbyr brukere å strømme eller laste opp videoer eller bilder som inneholder blant annet modifiserte versjoner av spillene deres.

De nye reglene.

Dette vil da potensielt inkludere «randomizers» og endringer som legger til eller fjerner innhold i spillene deres, eller annen programvare som injiserer informasjon i spillene uten at spillene selv endres.

GameCube-spillet «Super Smash Bros. Melee» har et aktivt online-miljø gjennom emulatoren Dolphin og modifiseringen av spillet via «Slippi». Det vil dermed ikke være mulig å laste opp eller strømme videoer som inneholder slik nettspilling.

Retningslinjene forbyr også videoer og bilder som viser bruken av programmer som tillater «juksing, cracking, ikke-autorisert tilgang eller omgåelse av tekniske restriksjoner» – i stor grad vil dette omhandle emulatorer.

Emulatorer blir spesifikt nevnt i et annet punkt, der Nintendo sier det ikke er lov med videoer eller bilder som viser hvordan man bruker disse.

Verken emulatorer eller det å modifisere spill er derimot ulovlig – og begge konseptene har blitt prøvd for retten i USA tidligere. Det er derfor usikkert hvilke regler Nintendo mener de skal lene seg på for å få slikt innhold fjernet.

YouTube har derimot tidligere blitt kritisert for å ta ned videoer basert på vage klager fra merkevare-eiere.

Nintendo sier de også vil fjerne videoer som har innhold som er funnet i filene til spillet, men som ikke er tilgjengelig gjennom vanlig spilling – for eksempel modeller, bilder, musikk eller lignende.

Dette vil potensielt gjelde YouTube-kanaler som viser «out of bounds»-innhold, eller Twitter-poster som viser ikke-brukte bilder.

Også videoer og bilder som viser innhold som «forstyrrer vanlig bruk» av Nintendos produkter er forbudt – noe som kan påvirke kanaler som viser modifisering av konsoller.

Potensielt vil alt dette også kunne ramme redaksjonelle nettsider som PressFire, dersom vi lagrer og inkluderer bilder eller video i våre artikler. Vi har kontaktet Nintendo for en presisering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3