Nintendo-sjefen: – Ikke optimistisk for fremtida

Sier Nintendo skal satse mer på nye spillserier.

12. april 2021 13:11

(PressFire.no): Nintendos president Shuntao Furukawa forteller i et intervju med finansblekka Nikkei at han ikke er optimistisk over fremtiden, dersom de ikke greier å fornye seg – og at Nintendo derfor skal fokusere mer på originalt innhold ut over de etablerte seriene sine.

Grunnen til at Furukawa er stressa skal være at forbrukere har langt flere alternativer å velge mellom enn noen gang, og at deres spill kan velges vekk – kanskje spesielt i koronatiden.

- Med den økte tiden brukt hjemme har bredden i underholdningsforbruket også økt, sier Furukawa.

- Spill er ikke livsviktig. For å få forbrukere til å velge spill til sin begrensede tid, så må de være interessante. Konkurransen er hard, og jeg er ikke optimistisk.

- Jeg ser på og studerer forskjellige underholdningstyper. Fremover skal vi fokusere på å skape nye spillserier i tillegg til storselgere som «Mario» og «Zelda».

Nye spillserier kommer ikke ofte fra den kanten, og har de siste årene vært forbehold noen nedlastbare spill til 3DS.

«Splatoon» er nok den eneste store suksessen blant de «nye» seriene til Nintendo, som debuterte på Wii U for seks år siden – selv om «Arms» også var et godt mottatt spill, om enn ikke en blockbuster.

Av andre nye spill de siste årene har vi «Tomodachi Life», «Dillon’s Rolling Western»-spillene og «1-2-Switch».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3