Noen har funnet betaversjonen av «Zelda Ocarina of Time»

Dukket opp i en gammel utviklerkassett.

20. januar 2021 12:15

(PressFire.no): Innimellom kommer det gull når driftige kodesnokere kikker gjennom gamle spill og finner ikke-utgitt materiale, for eksempel da Luigi dukket opp i «Super Mario 64» for noen måneder tilbake.

Men nå har en av de hellige gralene innenfor tidlige spillversjoner blitt funnet – i en utviklerkassett av «F-Zero» til Nintendo 64 har noen funnet den sagnomsuste betaversjonen til «Ocarina of Time» som ble vist fram under Spaceworld-messa i 1997.

Halvparten av filene skal være intakte, mens resten har blitt overskrevet av (det langt mindre) «F-Zero».

Innholdet ble raskt dumpet ut på internett slik at folk kunne forsøke å grave og se om noe kunne kobles sammen, og fra dette har vi fått skjermbilder, 3D-modeller og annet fra den tidlige versjonen.

Her finnes det tidlige versjoner av Kakariko, flere templer, en rekke testplasser og bortimot alle områder som var i tidlige skjermbilder fra før spillet ble lansert.

Mye kuttet innhold er også å finne, inkludert muligheten for flere magiske triks for Link. For eksempel skulle feen Navi være spillbar dersom du brukte en «Soul»-medaljong (som ikke er i det ferdige spillet).

Sjekk ut en rekke bilder fra spillet under her. På Twitter blir det stadig postet nytt materiale for de aller mest interesserte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3