Oculus-gründer gir ut ny Game Boy

9. juni 2024 05:27

(PressFire.no): Mannen som på mange måter sparket i gang det moderne VR-markedet, Palmer Luckey, har varslet at han skal gi ut nytt spillutstyr.

Luckey inspirerte mange da han delte arbeidet sitt med å lage et VR-headsett som brukte det nyeste av teknologi, og fikk med seg blant annet John Carmack for å hjelpe til.

Det endte med selskapet Oculus og produksjonen av deres Rift.

Luckey solgte etter hvert Oculus til Facebook for to milliarder dollar i 2014 og har i etterkant fiklet med automasjon for militæret. Men han har også holdt litt på modde-røttene, som han selv sier startet med å fikle på Game Boy-er.

Og nå lanserer han sin egen Game Boy-klone.

https://www.youtube.com/watch?v=QmA20GTr8XI

ModRetro Chromatic er navnet på konsollen, som støtter både egne kassetter i tillegg til alle Game Boy- og Game Boy Color-spill.

Patenter utgår etter 20 år i USA, så både Game Boy- og Game Boy Color-designene er nå fritt vilt – og flere andre konsoller på markedet kan spille slike spill.

Konsollen kommer med en egen versjon av «Tetris», er lagd av magnesium, har ripebeskyttende safir foran den 160x144 spesialskjermen, skal ha 24 timers batteritid (på 3 AAA-batterier) og har videoutgang.

Flere spill skal være under utvikling til konsollen også, og i skrivende stund er det syv spill tilgjengelig i nettbutikken – som kommer på kassett.

– Målet er å lage den ultimate måten å spille Game Boy-spill på, forteller Luckey.

– Jeg er ikke på dette som en måte å tjene penger på, jeg ser på det som en mulighet til å lage den beste hyllesten til Game Boy, som jeg kan være stolt av i lang tid.

Eller, som han skriver på Twitter etter at noen ikke helt trodde på dette:

– Jeg er en milliardær.

ModRetro Chromatic kommer rundt juletider og kan forhåndsbestilles for drøye 2150 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3