PlayStation 5 får eget VR-headset

Utviklere får PSVR2 «snart», sier Sony.

23. februar 2021 18:12

(PressFire.no): Sony har endelig annonsert et nestegenerasjons VR-headset til PlayStation 5, via en bloggpost på sine hjemmesider.

Der skriver teknologisjef Hideaki Nishino at de vil forbedre oppløsning og synsvidde, i tillegg til å fokusere på sporing og kontrollere.

De nye kontrollerne vil få noen av de samme funksjonalitetene som PS5-kontrollerne DualSense har (haptisk feedback?), og være mer ergonomiske.

PlayStation-utviklere PressFire har snakket med har sagt at de heller ser på interaksjonen mellom spillerne og virtuelle gjenstander som et større hopp for VR enn ren ytelse, grafikk og oppløsning.

Det stemmer også med patenter Sony har tatt på kontrollere som ikke bare måler bevegelse, men også hvor fingrene dine er i forhold til kontrolleren – som festes fast i håndflaten din. Om det er en slik variant som vil brukes er derimot uvisst.

Kontrollerne blir bedre.

Utviklere får devkits snart

I et intervju med The Washington Post at PlayStation-sjef Jim Ryan sier at utviklere snart vil få bryne seg på det neste VR-headsettet til PlayStation.

Det nye headsettet vil være lettere å bruke, ifølge Ryan. Sony har tatt lærdom av utviklingen av den gamle varianten, og den separate boksen som kreves i dag vil ikke lenger være nødvendig.

- Generasjonshoppet lar oss ta med utviklingen som har vært i teknologi. Siden dette (PSVR, journ. anm.) var den første gangen vi prøvde oss på VR, så har det gitt oss muligheten til å bruke lærdommen vi har plukket opp. En av de mest synlige endringene er at vi nå får én kabel.

Kreves ikke mer.

Kommer tidligst neste år

Hele VR-satsingen virket å være satt litt i baksetet for Sony, der Ryan for noen måneder siden gikk ut og sa at VR neppe kom til å være en «meningsfylt del av interaktiv underholdning» før om noen år.

Det har også vært litt vrient å få PSVR-spill til å fungere på PlayStation 5, der konsollen trenger en overgang for å kunne til det påkrevde PS-kameraet.

Nishino sier at Sony fortsatt trenger litt tid på puss og gnikk, og at PSVR2 ikke vil komme i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3