Produsent av Switch-tilleggsutstyr: – Switch 2 får full støtte for gamle spill og kontrollere

Og større skjerm.

27. april 2024 22:09

(PressFire.no): Det er den kinesiske produsenten av spillkontrollere Mobapad som sier de har begynt å få mer informasjon om oppfølgeren til Switch.

I et innlegg på den offisielle kanalen til selskapet på det sosiale mediet Bilibili skriver selskapet at de har ny førstehåndsinntrykk av hvordan enkelte deler av den nye konsollen kommer til å bli.

Det hele skal tas med obskøne mengder salt, sånn for sikkerhets skyld – men samtidig er det jo forholdsvis merkelig at en produsent, som har lagd flere joy-con-alternativer til Switch, går ut med informasjon på denne måten.

Ifølge Mobapad skal Switch 2 være en hybridkonsoll akkurat som Switch 1, og støtte dagens joy-cons og pro-kontrollere i tillegg til nye varianter.

De nye joy-conene til konsollen blir derimot litt annerledes (men vil fortsatt ha «HD Rumble»), og låses nå til konsollen ved hjelp av magneter i «sliden». Mobapad sier disse holdes fast med elektromagneter, som høres litt overdådig ut for en håndholdt konsoll som går på batteri, og at en tredje knapp er å finne på baksiden av kontrollerdelene.

En ny knapp med ukjent funksjonalitet skal også være å finne under dagens «home»-knapp.

Kickstanden bak på konsollen får seg også en oppgradering og vil lettere kunne settes til forskjellige vinkler.

Samtidig fortelles det at konsollens skjerm øker i størrelse til åtte tommer (dagens OLED-variant har syv, og den første utgaven har 6,2 tommer) og får en kraftig oppgradering i oppløsning fra 720p til 1080p.

Som med Switch 1 blir det mulig å bruke en dock for å koble konsollen til TV-skjermen, og denne skal være ganske lik dagens variant – men støtter ifølge Mobapad 4K og er litt mer «avrundet i kantene».

Men mest gledelig, om dette stemmer, er at konsollen angivelig får full bakoverkompabilitet – også med fysiske spill. De gamle Switch 1-spillene skal kunne dyttes ned i konsollen på vanlig vis, men Switch 2-spill vil derimot utformes på en måte som gjør at de ikke passer i den gamle konsollen.

Igjen, dette er plausible saker, men samtidig er det en ganske uhørt ting at en utstyrsprodusent lekker slik – så ta det hele med en solid dose skepsis.

Ifølge flere kilder rundt om i spillbransjen var planene opprinnelig å lansere Switch 2 senere i år, men dette skal ha blitt dyttet til neste år – muligens rundt mars.

Mer enn åtte prosent av utviklerne under årets Game Developers Conference svarte i en brukerundersøkelse at de allerede jobber med spill til Nintendos neste konsoll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3