PSVR på PlayStation 5 er et salig rot

Krever bestilling av kabel og støttes ikke av PS5-versjonene av noen spill.

30. oktober 2020 23:12

(PressFire.no): PSVR har vært en moderat suksess for Sony, skal vi tolke uttalelser og salgstall – der de siste tallene viser at de virtuelle brillene har solgt over fem millioner eksemplarer på PS4.

Ingen PSVR-støtte rett ut av boksen.

Selskapet var også kjapt ute med å annonsere at PS5 ville støtte PSVR og alle tidligere utgitte spill der via bakoverkompabiliteten.

Konsollen vil derimot ikke støtte PSVR rett ut av boksen, for du må bestille en separat kabel for å kunne koble til det gamle PlayStation-kameraet ditt (som ikke bruker en vanlig USB-plugg) fra Sonys nettsider.

Nå viser det seg også at det ikke vil komme PS5-spill med PSVR-støtte på potensielt svært lenge.

Det er i en epost til VR-nettstedet UploadVR at Sony bekrefter at det kun er PS4-versjonene av kommende spill som vil kunne spilles i VR.

«Hitman 3», som kommer i januar neste år, vil dermed ikke ha PSVR-støtte på PS5, men PS4-versjonen av spillet vil ha det. Altså må du kjøpe PS4-utgaven også på PS5 om du vil spille med VR.

- Vi har ikke annonsert PS5-titler for PSVR, skriver Sony til nettstedet.

Også «No Man’s Sky», som får en oppdatert utgave på PS5, må lastes ned og spilles i PS4-utgaven for å kunne dra nytte av VR-funksjonaliteten.

Dette henger nok sammen med kravet om å bruke de gamle PlayStation-kameraene for PSVR på PlayStation 5 – det nye HD-kameraet som slippes samtidig som konsollen kan ikke benyttes til dette, sannsynligvis fordi konsollen går inn i en slags kompabilitetsmodus.

- Jeg tror det er mer enn «noen minutter» til fremtidens VR, sier PlayStation-sjef Jim Ryan til The Washington Post, og sier at selskapet fortsatt har trua.

- PlayStation tror på VR, og vi tror helt definitivt at VR på et eller annet punkt i fremtiden kommer til å være en meningsfylt komponent i interaktiv underholdning.

Men Ryan sier derimot at dette ikke kommer til å skje før på «et eller annet tidspunkt».

- Kommer det til å være i år? Nei. Kommer det til å være neste år? Nei. Men vil det komme på et eller annet tidspunkt? Det tror vi.

Det høres jo dermed ut som om vi skal se langt etter nye VR-opplevelser på PS5 med det første – og de lenge ryktede PSVR2-brillene kan dermed være lengre ut i horisonten enn vi først trodde.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3