«Roblox» kommer til PlayStation i oktober

11. september 2023 13:49

​(PressFire.no): «Roblox», spillet som i grunn er mer et rammeverk for at andre kan lage sine egen opplevelser, er et av de mest populære som finnes.

Siden lanseringen i 2009 har det bare blitt mer og mer populært, og i mars hadde spillet mer enn 67 millioner daglige spillere – opp fra 56 millioner i snitt i fjor.

Spillet har vært tilgjengelig på Xbox siden 2015, men nå varsler «Roblox»-utviklerne at spillet kommer til PlayStation 4 og PlayStation 5 i løpet av 

«Roblox» har blitt kritisert for å reklamere tungt for kjøp i spillene mot unge barn og for å ta en svært stor del av omsetningen til de som produserer innhold i spillet (mer enn 75 prosent). Utviklerne har også blitt kritisert for å være for trege til å fjerne støtende og upassende innhold som blir lagt ut på plattformen – og for å tillatte gamblingmekanikker.

Dette skal ha vært noen av grunnene til at spillet ikke har vært tilgjengelig på Sonys plattformer.

I dokumenter fra rettssaken mellom det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Microsoft, kom det fram at Sony nølte med å tillate spillet på sine maskiner fordi de ikke ønsket å utsette de yngste PlayStation-spillerne for mekanikker som kan være skadelige.

PlayStation-sjef Jim Ryan sa da de har vært «veldig forsiktige med å åpne opp noe som potensielt kan utnytte dem», men at de har blitt litt mer avslappet rundt dette over tid.

En full lansering av spillet kommer også til Meta Quest 2 og 3 senere i september etter at en betatest fikk mer enn én million spillere. PlayStation-versjonen skal lanseres i oktober i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3